Hem CORONA Coronapassport inleder samarbete med Hagakliniken och iDr Medical

Coronapassport inleder samarbete med Hagakliniken och iDr Medical

Publicerat av: Redaktionen

Ytterligare två vårdgivare – Hagakliniken och iDr Medical – ansluter sig till tjänsten www.coronapassport.se som ska underlätta svenskars internationella resande och hanteras av Tataa Biocenter.

Coronapassport inleder samarbete med Hagakliniken och iDr Medical 3Flera länder kräver negativt test för SARS-CoV-2 coronavirus för inresa, men reglerna är inte enhetliga, och kan ändras med kort varsel. Resandet blir utmanande och förenat med risken att inte komma fram, eller hamna i karantän.

På www.coronapassport.se når man enkelt till den uppdaterade information, land för land, som finns hos UD. Under ”Hitta din klinik” finns uppgifter om vårdgivare som erbjuder test för aktiv infektion och utfärdar intyg enligt de krav som respektive land ställer.

Prov för aktiv infektion tas med näs- eller halssvabbning av medicinsk personal, varefter det skickas för analys hos Tataa Biocenter i Göteborg. Svar rapporteras till vårdgivaren samma dag eller senast dagen därpå. Vårdgivaren rapporterar till Folkhälsomyndigheten och, vid negativt testsvar, utfärdar friskhetsintyg.

Testet är framförallt för resenärer, men kan även passa individer som önskar träffa personer som tillhör riskgrupper och vill förvissa sig om smittfrihet. Den som är sjuk ska vända sig till 1177 Vårdguiden och till vården.

De privata vårdgivare som tillkommit är Hagakliniken och iDr Medical i Göteborg. Anslutna sedan tidigare är Hedda Care, Quality Care Europe och Vårdkuriren i Stockholm, Gendoktorn Medicinsk Service, Hedda Care och Cleopatra Medical Center i Göteborg, Hedda Care i Malmö, och Gendoktorn i Borås.

Tataa Biocenter AB, ett ackrediterat laboratorium i Göteborg, var den 3 februari bland de första i Europa att erbjuda test för SARS-CoV-2 i samarbete med MLS-laboratoriet vid Saint James Hospital på Malta. Den 31 mars CE-IVD-registrerades TATAA SARS-CoV-2 Detection kit, vilket gav Tataa Biocenter möjlighet att analysera även i Sverige. 13 maj var Tataa Biocenter först i Sverige med att erbjuda laboratorieanalys för antikroppar mot SARS-CoV-2. Dessa utförs numera av Life Genomics AB.

Relaterade länkar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>