Hem NYHETER Cuviva utsedd till Cool Vendor i Gartners Cool Vendors in Healthcare Technology

Cuviva utsedd till Cool Vendor i Gartners Cool Vendors in Healthcare Technology

Publicerat av: Redaktionen

Cuviva har utsetts till Cool Vendor i ”2020 Cool Vendors in Healthcare Technology” -rapporten av Gartner Inc, världens ledande forsknings- och rådgivningsföretag.

Cuviva utsedd till Cool Vendor i Gartners Cool Vendors in Healthcare Technology 3

Cuvivas grundare: Fredrik Koffner CCO and Henrik Cederqvist CEO.

Cuviva är enda företaget från Europa som har utsetts i rapporten.

”Vi är otroligt glada och hedrade över att Gartner Inc har uppmärksammat Cuviva. För oss är detta ett erkännande som bekräftar allt det som vi tror på: Att digital, individcentrerad vård avsevärt kan förbättra situationen för människorna med det största vårdbehovet – multisjuka och sköra äldre – i sina hem eller inom omsorgen”, säger Henrik Cederqvist, VD och medgrundare på Cuviva.

”I och med Covid-19-krisen har det dessutom blivit ännu tydligare att vårdgivare kommer att öka sitt fokus på digitalisering av dessa patientgrupper. Såväl på kort sikt som i en mer normaliserad situation, längre fram”, fortsätter Henrik Cederqvist.

Med Cuvivas lösning kan vårdtagaren få tryggheten av daglig, grundläggande vårdkontakt och provtagning i sitt eget hem, istället för att behöva besöka sjukvården fysiskt på schemalagda tider – i många fall dagligen.

Med en egen, dedikerad digital vårdkanal får individen en känsla av personlig integritet och att man kan ta ansvar för sitt liv, och att man blir en del av en gemenskap. En gemenskap som motverkar digitalt utanförskap.

Tack vare en integrerad plattform har vårdtagaren ständig kontakt med alla som är involverade i personens välbefinnande – dels relevant vård- och sjukvårdspersonal, dels familj och vänner. Med realtidskommunikation och sensorbaserad, högkvalitativ data och information kan sjukvårdspersonalen fokusera på att tillhandahålla bästa möjliga vårdkvalitet – med kontinuerliga resurser, på ett nära sätt och med mindre stress. Redan idag används Cuviva i många regioner, kommuner och hos privata vårdgivare.

Cuviva utsedd till Cool Vendor i Gartners Cool Vendors in Healthcare Technology 4I ett större perspektiv innebär den individcentrerade vården att klyftan mellan vårdgivare i regioner och kommuner kan överbryggas. Därmed kan vårdkostnaderna minskas avsevärt, samtidigt som förutsättningarna för välbefinnande, säkerhet och en trygg vårdupplevelse ökar – för såväl individen som för anhöriga.

Ansträngda vårdbudgetar och ökade krav på levererad kvalitet har medfört ett stort behov av innovationer som driver effektivitet. Cuviva adresserar detta fullt ut, liksom individperspektivet som handlar om mänskliga värderingar, gemenskap och förtroende. Genom att utses till ”Cool Vendor” blir Cuviva del av en exklusiv skara företag med förmågor och möjligheter att fortsätta resan mot internationell framgång. Det skapar stort värde för alla inblandade, som nuvarande och framtida kunder, investerare, partners och kollegor.

Enligt Gartner är ”Gartners definition  av en Cool Vendor är ett ungt företag som erbjuder en teknik eller tjänst som är :

Innovative – möjliggör för användare att göra saker som de inte kunde göra förut

Impactful – ger eller kommer att ge affärsmässiga effekter – inte bara teknik för sin egen skull

Intriguing – har fångat Gartners intresse under de sex senaste månaderna”

Om rapporten ”Cool Vendor in Healthcare Technology, by Gartner Inc, 2020”:

“Organisationer inom hälso- och sjukvård söker kostnadseffektiva lösningar som svarar upp mot de stora och snabba förändringar i branschen. Högprofilerade, framväxande teknik- och tjänsteleverantörer hjälper vårdgivarna att fatta datadrivna beslut genom hantering av kroniska medicinska tillstånd, sociala mätpunkter för hälsa, virtuell vård och genetisk screening.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>