Dags för ytterligare påfyllnadsdos för de som är över 65 år samt riskgrupper
Hem COVID-19 Dags för ytterligare påfyllnadsdos för covid-19 för de som är över 65 år samt riskgrupper

Dags för ytterligare påfyllnadsdos för covid-19 för de som är över 65 år samt riskgrupper

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag 31 augusti kan de som fyller 65 år i år eller är äldre samt riskgrupper från 18 år boka tid för en ytterligare påfyllnadsdos, en dos fem.

”Det har gått mer än fyra månader sedan senaste påfyllnadsdosen rekommenderades för personer över 65 år.

Därför är det nu hög tid att stärka skyddet med ännu en påfyllnadsdos”, säger Fredrik Rücker, smittskyddsläkare Region Dalarna.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en ytterligare påfyllandsdos för alla som fyller 65 år i år och är äldre samt riskgrupper från 18 år. Detta då dessa grupper riskerar i högre omfattning än övriga grupper att bli allvarligt sjuka i covid-19.

– Under vinterhalvåret räknar vi med en ökning i smittspridningen, därför är det viktigt att man tar alla rekommenderade doserna så snart de erbjuds, utan att vänta på eventuella uppdaterade vaccin, säger Fredrik Rücker.

Dags för ytterligare påfyllnadsdos för de som är över 65 år samt riskgrupperTid bokas på 1177.se/Dalarna. Vid bokad tid ska det ha gått fyra månader sedan senaste dos. Region Dalarnas invånarsupport finns tillgänglig vid behov av hjälp med bokning. Telefonnummer: 010-249 92 88. Öppettider vardagar 08:00-12:00 samt 13:00-16:00.

– Det finns gott om möjligheter att vaccinera sig i Dalarna. Vårdcentralerna har hög kapacitet och kan erbjuda alla rekommenderade doser, säger Olof Ehrs, vaccinationssamordnare Region Dalarna.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>