Danske Banks spaning från Femtech
Hem HÄLSA Danske Banks spaning från Femtech

Danske Banks spaning från Femtech

Publicerat av: Redaktionen

I början av september genomfördes Femtech Startup Weekend by Danske Bank & SUP46, ett event som samlade 80 kvinnor i olika åldrar, med olika bakgrund och kompetenser.

Danske Banks spaning från Femtech 2En spaning vi på Danske Bank gjorde var att nästintill alla affärsidéer som presenterades inte hade sitt ursprung i typiskt kvinnodominerade intressen utan att det var ett brett spektra av idéer och målgrupper.

– Det är inget fel på klassiska ”kvinnoidéer”, men det var kul att se bredden och att vi kunde slå hål på fördomarna om att kvinnor främst fokuserar på idéer inom mode och skönhet. säger Berit Behring vd Danske bank.

SUP46 har träffat vinnarlaget som består av: Johanna, Lucija, Adriana, Laura, Nedine samt Mariia. Teamet skapade en produkt som heter MedSup Solution. En produkt som ska minska avfallet inom vårdsektorn. Svinn är en stor kostnad i många branscher, inklusive hälso- och sjukvård och inte heller bra när det gäller miljöpåverkan.

– Vår grupp är fantastisk! Att arbeta tillsammans var det bästa. Vi är en grupp som är skickliga på olika områden, vilket var perfekt för att bygga hela bilden av produkten. Dessutom var en av de saker som vi alla hade gemensamt var att alla var mycket fokuserade och arbetade hårt, vilket är fantastiskt med tanke på att vi i början var fullständiga främlingar för varandra. Man kan inte veta hur det kommer att påverka samarbetet, med det visade sig bli bra!

Kommer ni fortsätta arbeta med den här idén också efter evenemanget?
– Ja. Helgen gav oss extra ”nycklar” till att fortsätta vår entreprenörsresa.

Läs hela intervjun här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>