De fick Folktandvården Dalarnas stipendier 2023
Hem NYHETER De fick Folktandvården Dalarnas utbildningsstipendium 2023

De fick Folktandvården Dalarnas utbildningsstipendium 2023

Publicerat av: Redaktionen

Under tandvårdsnämnden den 23 februari delades Folktandvården Dalarnas hemvändarstipendium och utbildningsstipendium ut.

”Det här är ett led i att skapa intresse för att fortsätta jobba i Dalarna” säger ordförande Mari Rustad (S).

Hemvändarstipendiet delas ut till en tandläkare och en tandhygienist som valt att återvända och ta anställning i Dalarna efter avslutade studier.

Utbildningsstipendiet delas ut till en tandläkare och två tandsköterskor med anknytning till Dalarna som just nu studerar på respektive utbildningar.

De fick Folktandvården Dalarnas stipendier 2023

Syntolkning: Folktandvården Dalarnas stipendiater 2023

– Stipendierna är en del i arbetet med att behålla medarbetare som valt att flytta hem efter studierna och för att skapa ett intresse för Dalarna bland tandläkar-, tandhygienist- och tandsköterskestudenter redan under studietiden, säger Mari Rustad, (S) ordförande Tandvårdsnämnden.
– Många av stipendiaterna har tidigare sommarjobbat eller gjort praktik – lärande i arbete (LIA) hos oss. Det är roligt att få följa deras karriärvägar.

Folktandvården Dalarnas utbildningsstipendium 2023 tilldelas:
  • Sophia Näs, tandsköterskestudent
  • Marie Andersson, tandsköterskestudent
  • Mengying Ding, tandläkarstudent
Folktandvården Dalarnas hemvändarstipendium 2023 tilldelas:
  • Rebecka Berglind, leg tandläkare, Folktandvården Mora
  • Ghazal Alabdalla leg tandhygienist, Folktandvården Tandvårdshus Borlänge

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>