Svensk fotoapp motverkar bieffekterna av Instagram och TikTok.
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Den svenska fotoappen motverkar bieffekterna av Instagram och TikTok

Den svenska fotoappen motverkar bieffekterna av Instagram och TikTok

Publicerat av: Redaktionen

De stora socialmediaplattformarna har på senaste kritiserats för att de bidragit till ökad psykisk ohälsa.

Svenska fotoappen Kiliaro vill motverka de onda bieffekterna som orsakas av bl.a. Instagram och Tik Tok.

Början av 2022 var en turbulent tid för den sociala mediejätten Facebook, då Meta-aktien tappade med 25 procent i samband med att det avslöjades att antalet användare på plattformen minskat. Sedan dess har analytiker från det internationella finansbolaget UBS kartlagt anledningarna till användartappet och menar nu att det skett ett skifte där många användare börjat föredra privat bilddelning framför offentlig.

Det svenska innovationsbolaget Kiliaro är en progressiv fototjänst som vänder på begreppen och vill verka för ett relevant delande av bilder. Under det senaste året har de arbetat fram konceptet ”Slow Social”; ett nytt socialmediaflöde som byggs upp av minnen från ditt liv och events som berört dig. Således bidrar detta nya koncept till ett mer relevant och hållbart förhållningssätt till delandet och konsumerandet av bildmaterial.

Svensk fotoapp motverkar bieffekterna av Instagram och TikTok.

– Jakten på followers, flöden fulla med reklam och icke-relevant innehåll har tagit över det vi ser på våra sociala medier idag och Kiliaro vänder sig till alla som tröttnat på detta. Kiliaro-appen handlar istället om privat fotodelning och ger en genuin inblick i vad som händer med personerna närmast dig och i events som berör dig, säger en av grundarna Arian Bahrami.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>