Samverkan kring hälsa i det digitala samhället
Hem NYHETERFORSKNING Samverkan omkring hälsa i det digitala samhället

Samverkan omkring hälsa i det digitala samhället

Publicerat av: Redaktionen

Efter de senaste årens uppskattade forskningsseminarier fortsätter samarbetet mellan Skaraborgs Sjukhus och Högskolan i Skövde.

Hälsa i det digitala samhället är årets tema när Högskolan tillsammans med Skaraborgs Sjukhus bjuder in till flera spännande föreläsningar den 10 november.

Högskolan i Skövde och Skaraborgs Sjukhus har en lång tradition av nära samarbete.

Den 10 november samlas forskare från Högskolan i Skövde och Skaraborgs Sjukhus på Science Park Skövde för att tillsammans presentera sina forskningsprojekt för fjärde året i rad.

– Samarbetet mellan Skaraborgs sjukhus och Högskolan i Skövde har blivit allt starkare under senare år. Samarbetet stärker både Sjukhuset och Högskolan. Att vi arrangerar den här konferensen för fjärde året i rad är i sig själv ett tecken på hur viktigt samarbetet är för båda parter, säger Lena Mårtensson som är prorektor på Högskolan i Skövde och har ett speciellt ansvar för Högskolans samverkan med offentlig sektor.

Deltagarna kommer få lyssna till föredrag om allt från covid-19 och robotassisterad kirurgi, till digital munhälsa och nya vägar inom rehabilitering och behandling av patienter med neurologiska och psykiatriska hälsoproblem. Dagens huvudtalare är Lars Lindsköld, samordnare för AI-rådet hälso- och sjukvård i Västra Götalandsregionen. Lars gästar Högskolan med föredraget När vi har mer data än statistik – blir världen sig lik.

Samverkan kring hälsa i det digitala samhället

Under dagen finns också möjlighet att besöka samverkansarenan Skaraborgs Hälsoteknikcentrum och Kliniskt träningscentrum på Högskolan i Skövde. Båda håller öppet för deltagare på seminariet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>