Hem NYHETER DHL Express spelar en viktig roll i den europeiska logistiken av Covid-19-vaccin

DHL Express spelar en viktig roll i den europeiska logistiken av Covid-19-vaccin

Publicerat av: Redaktionen

DHL Express har levererat de första doserna av Covid-19-vaccinet till 10 europeiska länder och fler än 50 flygplan har transporterat försändelser innehållandes vaccin.

DHL Express spelar en viktig roll i den europeiska logistiken av Covid-19-vaccin 3Sedan julhelgen har DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, transporterat försändelser med det kritiska Covid-19-vaccinet med över 50 flygplan inom Europa. Destinationer som fick ta emot sina första doser av vaccinet till sina medborgare inkluderar Österrike, Bulgarien, Kroatien, Grekland, Finland, Italien, Litauen, Norge, Rumänien och Sverige. Med sitt nätverk av flygnav och -terminaler som sträcker sig över 60 länder och territorier i Europa och med fler än 100 flygplan är DHL Express väl rustad och förberedd för regelbundna leveranser av vaccinet till ytterligare länder i och utanför Europa.

– Vårt DHL Express-nätverk har redan visat sin starka position under denna pandemi. Under de perioder då många länder stängde ned sina samhällen, stoppade vi aldrig vår verksamhet, säger Alberto Nobis, europeisk vd på DHL Express. Det finns i vårt DNA att fortsätta leverera, även i tider av globala kriser. Tack vare våra medarbetare och vår infrastruktur har vi kunnat hålla igång våra transporter och gjort det möjligt för våra kunder att fortsätta med sin verksamhet. Med internationella expressleveranser av Covid-19-vaccinet stöder vi många regeringar i deras kamp mot pandemin. Vår starka närvaro i Europa gör att vi kan transportera medicinska varor från land till land inom upp till 24 timmar.

– Att vi på DHL Express i Sverige får vara en del i kampen mot pandemin och förse det svenska folket med vaccin är otroligt viktigt för oss, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige. Vi har förberett oss för detta viktiga uppdrag i flera månader och tar vår aktiva roll på största allvar.

I Sverige levererade DHL Express vaccin till bland annat sjukhus i flera regioner runt om i landet.

Förutom Europa har DHL Express också levererat vaccin till Bahrain, Chile, Costa Rica, Israel, Mexiko, Oman och Singapore.

På en global skala utmanas logistikleverantörer att snabbt upprätta en medicinsk transportkedja för att leverera en ofattbar mängd på mer än 10 miljarder vaccindoser över hela världen – även i regioner med mindre utvecklad logistikinfrastruktur, där över 3 miljarder människor bor. För att ge global täckning de närmaste två åren kommer upp till 200 000 palltransporter och 15 miljoner leveranser i kylboxar samt över 15 000 flygningar att krävas i olika delar av leveranskedjan.

Eftersom framtagandet av Covid-19-vaccin har påskyndats genom sina utvecklingsfaser, kommer troligen stränga temperaturkrav (upp till -80°C) att införas för vissa vaccin för att säkerställa att deras effekt bibehålls under transport och lagerhållning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>