Hem NYHETER Sjukvårds- och omsorgsanställda vaccineras

Sjukvårds- och omsorgsanställda vaccineras

Publicerat av: Redaktionen

På måndag inleds Region Stockholms vaccination av anställda i särskilda boenden och i hemtjänst och på tisdag inleds den av vissa anställda inom sjukvården.

Sjukvårds- och omsorgsanställda vaccineras 2

Irene Svenonius (M), finansregionråd i Region Stockholm

– Hjältarna i sjukvården får snart sin första vaccindos, säger Irene Svenonius (M).

– Nu tas nästa viktiga steg i vaccineringen. Vaccinationen av sjukvårdsanställda inleds med de som står längst fram i fronten mot Corona och som vårdar covid-patienter. Hjältarna i sjukvården får snart sin första vaccindos. Det är oerhört välkommet, säger Irene Svenonius (M).

Fakta:
Region Stockholm har fattat beslut att inleda vaccination mot covid-19 av viss vårdpersonal. Vaccinationen påbörjas tisdagen den 12 januari. Det är i enlighet med principerna om en överlappande vaccination av olika grupper för att säkerställa att kunna bemanna den akuta och nödvändiga vården.

I vaccinationen mot covid-19 vaccineras först de grupper som har störst medicinskt behov. I de nationella turordningsprinciperna redovisas därför grupper utifrån sina medicinska behov av det skydd som vaccinet kan ge.

På måndag den 11 januari inleds även vaccination av medarbetare i kommunal vård och omsorg. Region Stockholm har tecknat avtal med vårdgivaren VaccinDirekt som ska vaccinera medarbetare på ett antal platser i länet. Cirka 58 000 medarbetare i kommunal vård och omsorg erbjuds nu vaccination.

Det blir respektive verksamhets ledning som ska besluta om vilka personalgrupper som ska erbjudas vaccination först för att kunna upprätthålla den vård som behövs för covid-19-patienter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>