DrugLog utvärderas av sjukhuskedja i New York
Hem NYHETER DrugLog utvärderas av sjukhuskedja i New York

DrugLog utvärderas av sjukhuskedja i New York

Publicerat av: Redaktionen

Pharmacolog och en av New Yorks mest välrenommerade sjukhuskedjor har undertecknat ett avtal som innebär att DrugLog® skall utvärderas vid två av organisationens sjukhus för användning i ett s k Drug Diversion program.

DrugLog utvärderas av sjukhuskedja i New York 2Sjukhuskedjan betalar för utvärderingen som planeras starta under december månad och förväntas vara genomförd under första kvartalet 2018.

Narkotikaklassade intravenösa läkemedel stjäls allt oftare inom sjukvården och i USA har myndigheterna slagit larm då missbruket av opiater nåt alarmerande nivåer. Eftersom DrugLog kan identifiera sådana läkemedel och även se om de på något sätt blivit manipulerade är DrugLog således ett möjligt redskap för att hindra denna utveckling. Intresset för att använda DrugLog® i detta syfte har förstärkts under den senaste tiden. Efter en tids förhandlingar har Pharmacolog nu tecknat ett avtal med en New York baserad sjukhuskedja för en utvärdering av DrugLog i ett s k Drug Diversion program vid två av sjukhusets anläggningar. Avtalet innebär en mindre resultatpåverkan för bolaget.

Mats Högberg, VD, kommenterar. ”Sjukhuset kontaktade oss för att få veta mer om DrugLog och vi genomförde kort därefter efter en lyckad demonstration av systemet. De har nu valt att gå vidare och betalar för att få möjligheten att genomföra en utvärdering. Just nu är det ett stort fokus på missbruk av opiater i USA och det ställer än högre krav på sjukhus att minimera s k Drug Diversion, dvs att läkemedel avsedda för patienter hamnar på fel ställe. Vi vet sedan en studie genomförd 2015 vid Mayo clinic att DrugLog® lämpar sig mycket väl till att snabbt kontrollera att t ex ett morfinpreparat inte manipulerats. Sen studien vid Mayo har vi fått en mycket bättre förståelse för applikationsområdet samtidigt som DrugLog® mjukvaran har förbättrats avsevärt. Detta avtal är naturligtvis mycket spännande och kan, om allt går bra, innebära en fantastisk möjlighet för Bolaget att dels komma in på ett nytt applikationsområde, dels ta ett första steg in på den mycket viktiga amerikanska marknaden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>