Dynamic Code i Almedalen – skapar arena för det nya vårdlandskapet
Hem HÄLSA Dynamic Code under Almedalsveckan – skapar arena för det nya vårdlandskapet

Dynamic Code under Almedalsveckan – skapar arena för det nya vårdlandskapet

Publicerat av: Redaktionen

Under Almedalsveckan arrangerar Dynamic Code arenan “Det nya vårdlandskapet” som ska samla aktörer som bryter ny mark inom vården och för vårdtagarna.

Syftet är att inspirera och visa på olika lösningar för att effektivisera vården och göra den mer tillgänglig.

Vården står inför stora utmaningar såsom en vårdskuld efter pandemin, en åldrande befolkning och brist på läkare och sjuksköterskor.

Det är tydligt att det behövs nya metoder för att ge medborgarna mer tillgänglig vård. Under pandemin har digitaliseringen av vården tagit stora kliv framåt och nya aktörer har tagit en naturlig plats med lösningar för vården.

Dynamic Code skapar en arena under en dag i Almedalen, på Mellangatan 27 den 5:e juli, där aktörer i det nya vårdlandskapet samlas och pratar om nya lösningar, samarbeten och utveckling av vården. Arenan “Det nya vårdlandskapet” blir en mötesplats för branschen, opinionsbildare och politiker.

Flera aktörer har anslutit sig till arenan, bland annat MinDoktor, Kronans Apotek, Medicheck och Funmed, samtidigt som samtal pågår med ett antal ytterligare potentiella partners. Tillsammans skapas ett heldagsprogram om hur vården kan förbättras och belastning kan minskas.

– Alla deltagande partners har möjlighet att själva skapa innehåll i form av seminarier, paneler eller liknande under dagen. En viktig fördel med att samverka på en gemensam arena under en dag är att vi tillsammans kan attrahera rätt publik och beslutsfattare och tillsammans planera för nätverksaktiviteter som frukostseminarium, lunchseminarium och mingel, säger Maria Falconer, affärsutveckling på Dynamic Code.

– Vi är övertygade om att framtidens vårdlandskap handlar om att sätta patienten i centrum. Att tillgodose varje människas individuella behov på bästa möjliga sätt, oavsett kanal, eller för den delen aktör. För att lyckas med det gäller det att vi ser digitaliseringen som den möjliggörare den är och vågar bryta ny mark – oavsett om det handlar om apotek i metaverse, digitala farmaceuter eller fysiska apotek. Men också att vi vågar samarbeta över gränserna – till exempel genom att börja föra samtal på den här typen av arenor där olika typer av vårdaktörer möts. Även inom branschen måste vi sluta att arbeta i silos, säger Hannes Hasselrot, VD för Kronans Apotek.

Dynamic Code i Almedalen – skapar arena för det nya vårdlandskapet– Utmaningarna vi ser i vården idag är ingenting nytt. Men genom att delta under denna dag ser vi fram emot att diskutera hur vi tillsammans med övriga aktörer kan bidra till en förbättrad vård i Sverige, där patienter får rätt vård, i rätt tid, på rätt plats. Vi vill, tillsammans med övriga aktörer och i samarbete med regionerna, kunna minska vårdskulden genom att effektivisera sättet vi erbjuder vård på idag – vare sig det är genom digitalisering, hemtestning, egenmonitorering eller fysisk vård, säger Emilie Erhardt, vd på Medicheck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>