Entreprenören Sara Malcus berättar om inkubatorns betydelse för MetaboGen
Hem HÄLSA Entreprenören Sara Malcus berättar om inkubatorns betydelse för biotech-företaget MetaboGen AB

Entreprenören Sara Malcus berättar om inkubatorns betydelse för biotech-företaget MetaboGen AB

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures har genom åren stöttat många drivna entreprenörer i utvecklingen av mer än 240 nya affärsidéer, som i sin tur har lett till inte mindre än 140 företag, som bedriver verksamhet idag.

I denna film får ni möta en av dessa entreprenörer, som heter Sara Malcus, medgrundare och VD till det numera Biogaia-ägda biotech-företaget MetaboGen AB.

Här berättar hon vad samarbetet med GU Ventures har haft för betydelse.

Vår VD, Klementina Österberg, som arbetade i MetaboGens styrelse kommenterar:

  • ”GU Ventures kom först i kontakt med professor Fredrik Bäckhed under 2011 och har sedan dess stöttat honom och övriga forskare inom det innovativa mikrobiota fältet. Sara kopplades in som affärsutvecklare från starten och blev sedermera anställd som VD. Det har varit väldigt stimulerande att arbeta såväl med forskarna som med Sara, som är en oerhört driven, kunnig, noggrann och engagerad ledare! Metabogen har vuxit sig stark och rönt stort intresse, så till den grad att BioGaia beslutade att förvärva hela företaget, som drivs vidare av Sara i BioGaias ägo. Tillsammans med BioGaia skapar nu Metabogen historia, bl.a. bygger de en ny pilotanläggning för fermentation i Eslöv.”

 

 

Metabogen grundades av professorerna Fredrik Bäckhed vid Sahlgrenska Akademin inom Göteborgs universitet och Jens Nielsen vid Chalmers tillsammans med GU Ventures. Företaget har utvecklats från en ambitiös forsknings spin-off till en av Nordens mest innovativa aktörer inom priobiotika och ingår i BioGaias portfölj, ett företag noterat på Nasdaq Stockholm Midcap, segmentet för medelstora bolag.

Den nya anläggningen i Eslöv hanterar tillverkning av bakterier med olika krav under fermentering, både traditionella laktobaciller och nya, extremt syrekänsliga stammar. Den automatiserade och specialiserade pilotanläggningen skall användas till kontrollerad tillverkning av produkter till kliniska studier, processutveckling samt tillverkning för lansering av nya produkter.

Entreprenören Sara Malcus berättar om inkubatorns betydelse för MetaboGen

Sara Malcus medgrundare och VD, Metabogen AB

Filmen har producerats av GU Ventures.

Produktion: Sofia Hjelmberg, GU Ventures
Film: Anders Frick
Editering: Melisha Linnell
Musik: Melisha MusicProduction

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>