Mer öppet i Primärvården Skåne online
Hem HÄLSA Utökning på öppettider i Primärvården Skåne online

Utökning på öppettider i Primärvården Skåne online

Publicerat av: Redaktionen

För att fler ska kunna söka vård på kvällar och helger utökar Primärvården Skåne online sina öppettider.

Det innebär att fler nu har möjlighet att välja digital kontakt med vården i stället för att fysiskt besöka vårdcentralen.

– Vi får dagligen positiv återkoppling från de som använder tjänsten.

Många tycker att det är smidigt, att man upplever sig lyssnad på och att man är glad över att inte behöva utsätta andra för smitta. Därför känns det extra kul att vi nu kan hålla öppet mer och ta emot fler digitalt, säger Caroline Schön, digitaliseringschef i Primärvården Skåne.

Bedömning och digitala läkarbesök

För att komma åt tjänsten loggar man in med BankID, anger sitt besvär och får svara på frågor om hur man mår. Därefter erbjuds antingen automatiska råd om egenvård eller rådgivande chatt med en sjuksköterska. Vid behov kan man också bokas till ett digitalt läkarbesök.

Åkommor som passar online

Man kan vända sig till Primärvården Skåne online med bland annat allergiska besvär, hudbesvär eller besvär med mage och tarm. Just hudbesvär som utslag och sår fungerar särskilt bra att få bedöma digitalt, genom att man kan bifoga bilder vid besöket.

Vid smittsamma åkommor som vattkoppor och bältros är den stora fördelen att man genom digitala besök inte behöver utsätta andra för smitta.

– Ända sedan vi startade Primärvården Skåne online har vi fått önskemål från vårdcentralerna om att utöka öppettiderna. De ser att behovet finns hos patienterna, samtidigt som det avlastar vårdcentralerna som kan fokusera på fysiska besök, säger Caroline Schön.

Längre öppettider

Mer öppet i Primärvården Skåne onlineDet går att söka sig till Primärvården Skåne online när man vill på dygnet, men chatt andra svarsfunktioner är bara tillgängliga under öppettiderna. För att göra tjänsten ännu mer tillgänglig utökas därför öppettiderna från och med måndagen 3 oktober. Tjänsten kommer nu att vara bemannad vardagar 8–21 och helger 10–21, fyra timmar längre på vardagar och sex timmar längre på helger, jämfört med tidigare.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>