Episurf Medical släpper ny CE-märkt produkt för knävisualisering baserad på AI
Hem NYHETER Episurf Medical släpper ny CE-märkt produkt för knävisualisering baserad på AI

Episurf Medical släpper ny CE-märkt produkt för knävisualisering baserad på AI

Publicerat av: Redaktionen

Episurf Medical  meddelar idag att bolaget CE-märkt ett nytt visualiseringsverktyg för knäleder, vilket kommer lanseras på den europeiska marknaden efter en kontrollerad lanseringsprocess.

Episurf Medical släpper ny CE-märkt produkt för knävisualisering baserad på AI 2Verktyget, benämnt Epioscopy, är en webbaserad applikation baserad på artificiell intelligens (AI) och ger en översikt av en knäleds kliniska tillstånd. Epioscopy är avsedd att hjälpa sjukvårdspersonal i planeringen av optimala behandlingar för patientens knä genom interaktiv 3D-visualisering av strukturer och eventuella avvikelser i dessa.

”Skicklig finjustering av medicinska bildsekvenser i kombination med en automatiseringsprocess baserad på artificiell intelligens har resulterat i fantastisk anatomisk och patologisk visualisering. Det finns inga gränser inom detta område och Episurf är definitivt en spelare här” säger dr Adam Mitchell, överläkare i radiologi och medlem av Episurf Medicals Clinical Advisory Board.

”Detta är en viktig händelse för oss. Epioscopy reflekterar flera av de tydligaste trenderna inom ortopedin, vilket inkluderar datorassisterad förkirurgisk planering, individuella lösningar och minimalt invasiva behandlingar. Därför är detta viktigt för vår positionering inför framtiden. Men det bidrar också till operationella förbättringar eftersom vidareutveckling av vår teknologiplattform är avgörande för vårt arbete mot att säkerställa långsiktig lönsamhet. Detta betyder helt enkelt att genom Epioscopy så kan vi leverera till våra kunder med högre hastighet och med högre effektivitet, och därigenom sänker vi kostnaderna för alla” kommenterar Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>