Exact Sciences presenterar uppdateringar från världens största bröstcancerstudier vid SABCS® 2022
Hem NYHETERCANCERVÅRD Exact Sciences Corp. (NASDAQ: EXAS) presenterar uppdateringar från världens största bröstcancerstudier vid SABCS 2022

Exact Sciences Corp. (NASDAQ: EXAS) presenterar uppdateringar från världens största bröstcancerstudier vid SABCS 2022

Publicerat av: Redaktionen

Ny evidens från de oberoende prospektiva randomiserade studierna TAILORx- och RxPONDER förstärker ytterligare OncotypeDX Breast Recurrence Score-testets position som det enda genomiska testet som kan identifiera vilken patient som kommer att få nytta av en cellgiftsbehandling vid bröstcancer i tidigt stadium.

 Exact Sciences Corp. (NASDAQ: EXAS), en ledande leverantör av cancerscreening och diagnostiska tester, presenterade vid San Antonio Breast Cancer Symposium (SABCS) 2022 ny evidens som stöder det kliniska värdet av företagets precisionsonkologi-portfölj.

TAILORx

En oberoende analys av ECOG-ACRIN Cancer Research Group som sponsrades från National Cancer Institute (NCI) presenterade 12-årig uppföljningsdata för TAILORx; den största randomiserade adjuvanta bröstcancerstudien som någonsin genomförts. TAILORx visade att Oncotype DX-testet identifierar den stora majoriteten av kvinnor med lymfkörtelnegativ sjukdom som inte får någon väsentlig nytta av cellgifter (cirka 80 %) men likväl den viktiga minoriteten (med ett Recurrence Score (RS) resultat på 26-100) för vilka cellgifter kan vara livräddande (ca 20%).

Den nya 12-årsanalysen bekräftar tidigare fynd som visade att enbart endokrin terapi (ET) inte är sämre än kemoterapi plus ET hos patienter med hormonreceptor (HR)-positiv, HER2-negativ, nodnegativ bröstcancer i tidigt stadium med ett Recurrence Score resultat mellan 11 till 25.7 Precis som i de ursprungliga resultaten2 visar 12-årsanalysen också att undergruppen kvinnor 50 år och yngre med RS resultat på 16-25 kan få en behandlingsfördel av cellgifter. För personer med ett RS mellan 0 till 25 var andelen sena återfall (5 år eller mer) högre än vad som tidigare studie visat. Risken för återfall efter 12 år ligger dock fortfarande under 10% vilket kategoriseras som låg risk.

”Den omedelbara kliniska effekten är att med längre uppföljning förblir de viktigaste resultaten av TAILORx-studien oförändrade. Läkare kan fortsätta att använda Recurrence Score-resultatet för att vägleda beslut om användningen av kemoterapi.”säger Joseph A. Sparano, MD, biträdande chef för Tisch Cancer Center vid Mount Sinai Health System. Dr. Sparano leder TAILORx-studien på uppdrag av ECOG-ACRIN Cancer Research Group.

RxPONDER

Rx for Positive Node, Endocrine Responsive Breast Cancer-studien (RxPONDER) visade att Oncotype DX-testet identifierar majoriteten av bröstcancerpatienter i tidigt stadium med en till tre positiva lymfkörtlar som inte får någon behandlingsnytta av cellgifter.

En ytterligare utforskande analys av ras och kliniska resultatdata i RxPONDER-studien valdes ut för SABCS pressprogram. Analysen ger indikationer på att svarta patienter hade sämre resultat jämfört med vita patienter oberoende av Recurrence Score, behandlingsarm och grad. De bakomliggande orsakerna till de etablerade rasskillnaderna i bröstcancerrisk och utfall är komplexa och sannolikt multifaktoriella. Effekterna av socioekonomiska faktorer och andra sociala hälsofaktorers inverkan behöver undersökas ytterligare.

Exact Sciences presenterar uppdateringar från världens största bröstcancerstudier vid SABCS® 2022 Analys av ett frågeformulär som fyllts i av en undergrupp av patienter i RxPONDER-studien visade att cancerrelaterad kognitiv försämring är större hos patienter som behandlats med kemoterapi och endokrin behandling än för de som enbart fått endokrin behandling, även tre år efter avslutad behandling. Resultatet förstärker vikten av att använda Oncotype DX-testet för att säkerställa att kemoterapi endast används för patienter som kommer att dra nytta av det.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>