Få kunskap om ditt fertila fönster via MOON som snyggt kombinerar två etablerade mätmetoder
Hem HÄLSA Få kunskap om ditt fertila fönster via MOON som snyggt kombinerar två etablerade mätmetoder

Få kunskap om ditt fertila fönster via MOON som snyggt kombinerar två etablerade mätmetoder

Publicerat av: Redaktionen

Göteborgsföretaget MOON Fertility lanserar nu Moon Application och MOON Salinity, en smidig mätare som mäter salthalten i saliven i kombination med temperatur.

Detta är första gången som dessa två etablerade mätmetoder kombineras. Produkten är utvecklad för att användas varje dag som en del av morgonrutinen. Få kunskap om ditt fertila fönster via MOON som snyggt kombinerar två etablerade mätmetoder 2
Produkten är utvecklad av MOON Fertility och såväl utvecklingsarbetet som tillverkningen sker på Sahlgrenska Science Park. Noggrannheten i analysen ökar med varje ny mätning som görs. Efter en månad eller två kommer användaren att ha lärt sig mycket mer om sin ägglossning och menstruationscykel. Appen fungerar dessutom som en personlig loggbok, vilket bland annat underlättar för alla som har en oregelbunden menstruationscykel.

– Varje dag sänder kroppen ut information som bara väntar på att fångas upp. Vi vill göra informationen tillgänglig och överskådlig, så att varje kvinna kan bli medveten om hur den egna kroppen fungerar. Kunskap gör det möjligt att göra medvetna val, säger Peiman Khorramshahi, VD för Moon Fertility.

Dagarna innan ägglossning är östrogenhalten i blodet som störst. När halten stiger påverkas kroppens slemhinnor och saliniteten i saliven ökar, vilket går att mäta som en sjunkande elektrisk resistans. Detta i kombination med temperatur gör, enligt MOON Fertility, att användaren kan avgöra när hon har ägglossning. Direkt i mobiltelefonen!

– Vi vill göra det möjligt för alla kvinnor att lära sig mer om sin kropp och få koll på sin ägglossning och menstruationscykel, säger Peiman Khorramshahi.

– All insamlad data anonymiseras, det är viktigt. Den överförs och lagras i våra databaser med skyddsnivåer som kan jämföras med moderna banksystem. Samtidigt blir informationen lättillgänglig för användaren via mobilen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>