Hem NYHETER Få söker återhämtningsstöd för personal inom vård och omsorg

Få söker återhämtningsstöd för personal inom vård och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

Fram till den 1 september kan kommuner och regioner ansöka om att få del av regeringens återhämtningsbonus på 295 miljoner.

Syftet är att stärka personal inom vård och omsorg och att förebygga ohälsa. Men än så länge är det få som lämnat in en ansökan. Enligt en rundringning som gjorts av företaget KC Goup så är bara en av 30 kommuner i färd med att lämna in sin ansökan.

Ninni Länsberg, en flitigt anlitad föreläsare inom arbete och hälsa, menar att det bland annat beror på att det saknas bra och anpassade tjänster: ”Jag brinner för de människor som jobbar inom vård och omsorg, och tycker att de både förtjänar och behöver få reflektera och andas efter en mycket lång och pressad tid. Jag är rädd för att det är många som kommer att gå in i väggen om det inte görs något”

Tillsammans med terapeuten Olle Beckérus och företaget KC-Group, organisationsutvecklare för kommuner och regioner, har Ninni Länsberg därför satt ihop en återhämtningsdag specifikt anpassad för att möta de behov som finns inom vård och omsorg. Dagen har särskilt fokus på reflektion och på att bygga på styrkor. Dagen är också designad för att berättiga till regeringens återhämtningsbonus.

”Det här är en stor möjlighet för kommuner och regioner att stärka sina medarbetare och att förebygga ohälsa. Vi har velat göra det enkelt men samtidigt givande och det verkar som att det är något som uppskattas”.

Ninni Länsberg och Olle Beckérus kommer att turnera i hela Sverige med start den 5 oktober i Karlskoga. Intresset är stort och Ninni Länsberg uppmanar intresserade kommuner och regioner att preliminärboka så snart som möjligt.

”Vi lämnar helt öppet för att avboka kostnadsfritt då vi vet att det är svårt att hinna med att fatta beslut och att en del vill invänta besked om stödet beviljats. Det finns ju en tidsgräns för att söka bidraget och vi vill att så många som möjligt får ta del av det”.

Ninni Länsberg berättar också att det är många kommuner som vill ha hjälp med att ansöka. Något som KC Group hjälper till med kostnadsfritt. ”Det är en grupp människor som behöver det här så mycket, så därför har vi fattat det beslutet att göra allt vad vi kan”, säger Annika Röckner, VD och ägare för KC Group.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>