Fem cancercenter i Storbritannien väljer RayStation
Hem NYHETERCANCERVÅRD Fem cancercenter i Storbritannien väljer RayStation

Fem cancercenter i Storbritannien väljer RayStation

Publicerat av: Redaktionen

Fem brittiska cancercenter har lagt beställningar på RaySearchs dosplaneringssystem RayStation.

Fem cancercenter i Storbritannien väljer RayStation 2Beställningarna stärker RaySearchs ställning på den brittiska marknaden ytterligare.

Christie Hospital, Manchester, utökar sin nuvarande RayStation-installation signifikant. Beställningen innebär en fyrfaldig ökning av den nuvarande konfigurationen, och ordern inkluderar utökad IMRT- och VMAT-kapacitet. RayStation kommer nu användas för majoriteten av Christie Hospitals fotonbehandlingar.

Velindre Cancer Centre i Cardiff utökar också sin nuvarande installation markant. Beställningen gör att centret helt byter ut sin nuvarande lösning för dosplanering vid fotonbehandlingar till RayStation.

De tre övriga klinikerna, Addenbrookes Hospital, Cambridge, Rosemere Cancer Centre, Preston, och James Cook University Hospital, Middlesbrough, är alla nya kunder. RayStation valdes på grund av sin framstående position på marknaden, samt för funktionaliteter så som 3D-CRT, IMRT och VMAT, inklusive avancerade funktioner som flermålsoptimering och adaptiv planering.

De nya beställningarna gör att antalet kliniker i Storbritannien som använder RayStation nu klättrar till 23 av omkring 70 stycken totalt. Succén från 2018 fortsätter därmed, då drygt 80% av all finansiering för dosplaneringssystem från NHS Supply Chain lades på RayStation.

Johan Löf, VD för RaySearch, säger: ”Jag är naturligtvis mycket glad att RayStation har valts till dessa fem framstående cancerkliniker i Storbritannien. Den brittiska marknaden, med sin kombination av små kliniker och större publika institutioner, fokuserar på avancerad teknologi och implementationen av innovativa lösningar, vilket ger en fördel för RayStation. Vi ser verkligen fram emot det fortsatta samarbetet med samtliga fem center.”

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 48 miljoner SEK, huvuddelen av vilket kommer att tas som intäkt under Q1 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>