Fibra ingår samarbete med den ideella organisationen Make a Change
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Fibra ingår samarbete med den ideella organisationen Make a Change

Fibra ingår samarbete med den ideella organisationen Make a Change

Publicerat av: Redaktionen

Make a Change syftar till att höja kunskapsnivån kring nätmobbning bland både barn och vuxna, samt på arbetsplatser bland arbetsledare och anställda.

Fibra ingår samarbete med den ideella organisationen Make a Change 2Det betyder att Make a Change fokuserar på förebyggande åtgärder, kunskapshöjande utbildningar och konkreta verktyg där drabbade kan få hjälp.

Fibra jobbar dagligen för att invånare, företag och kommuner i sin region skall ha tillgång till en modern kommunikation och en plats där människor och idéer skall få utvecklas.

”Vi har drivit fiberutvecklingen framåt i många år och en naturlig utveckling för oss är att få bidra till ett bättre klimat på webben och i sociala medier. Genom ett samarbete med Make a Change vill vi sprida kunskap och uppmärksamhet om nätmobbning. Vi vill upplysa både barn, ungdomar och vuxna om hur och var det händer, och självklart hur och vad vi alla kan göra för att förebygga mobbning”, säger Tove Ramsin på Fibra.

”Make a Change är oerhört glada över att Fibra valt att ta ett helhetsgrepp kring nätmobbning under 2019. Tillsammans har vi nu möjligheten att driva engagemang och öka kunskapen kring detta digitala problem”, säger Christian Nordenström, grundare av Make a Change.

”Vi på Fibra är också föräldrar och närstående till människor som drabbats av nätmobbning och trakasserier. Vi ser därför med tillförsikt fram emot ett samarbete där vi får bidra till att klimatet blir snällare och att kränkningar på nätet stoppas. Under 2019 kommer vi att tillsammans med Make a Change skapa flera tillfällen där vi bjuder boende i vår region på föreläsningar som vi hoppas ska bidra till att både barn, ungdomar och vuxna får kraft och kunskap för att gemensamt vilja engagera sig i arbetet mot mobbning på nätet och i sociala medier.” fortsätter Tove Ramsin på Fibra.

”Vi på Make a Change är förväntansfulla och ser fram emot det gemensamma arbetet med Fibra”, avslutar Christian Nordenström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>