Fler än 3 miljoner skickade covidbevis
Hem COVID-19 Fler än 3 miljoner skickade covidbevis

Fler än 3 miljoner skickade covidbevis

Publicerat av: Redaktionen

Trycket på att hämta ut sitt covidbevis fortsätter att vara stort.

Sedan tjänsten öppnade 1 juli har fler än 3 miljoner bevis begärts ut. Över 2,5 miljoner har skickats i den digitala brevlådan Kivra.

Av de digitala bevisen har cirka 90% skickats i den digitala brevlådan Kivra, som är landets största med över 4,5 miljoner användare. Det motsvarar cirka 44 000 levererade covidbevis per dag.

Fler än 3 miljoner skickade covidbevisNu är det möjligt att även få test- och tillfrisknandebevis digitalt
Från och med den 12 augusti finns det tre olika typer av covidbevis. Är du vaccinerad är ett vaccinationsbevis enklast och smidigast, och du belastar inte vården i onödan. Är du inte vaccinerad är det möjligt att göra ett test för covid-19. Om testet är negativt kan du få ett testbevis. För dig som har varit sjuk i covid-19 är det i särskilda fall möjligt att skaffa ett tillfrisknandebevis. Läs mer på covidbevis.se om hur du gör för att få respektive bevis.


Så får du ditt covidbevis i Kivra
1Skaffa Kivra
2. Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen till Nationella vaccinationsregistret.
3. Beställ beviset, genom att logga in med Mobilt BankID på E-hälsomyndighetens webbtjänst covidbevis.se
4. Beviset skickas automatiskt till din digitala brevlåda om du har en, till exempel Kivra. Beviset kan också sparas ner eller skrivas ut.
5. Beviset är redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

Se filmen om hur du får ditt covidbevis i Kivra

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>