Hem HÄLSA Flexoring – Mäter sig med allt och alla

Flexoring – Mäter sig med allt och alla

Publicerat av: Redaktionen

Flexoring är ett flexibelt koncept för tillverkning av O-ringar som du kan få med valfri innerdiameter, utan att behöva betala dyra verktygs- och ställkostnader.

Flexoring - Mäter sig med allt och alla 2

Flexoring – Ett flexibelt koncept för tillverkning av O-ringar utan verktygs- eller ställkostnader.

Flexoring formpressas med en unik metod som ger O-ringarna minst lika bra egenskaper som en konventionellt formpressad O-ring. Detta gör Flexoring lämpligt för både dynamiska och statiska installationer.

Kvalitetsnivån är avsevärt mycket bättre än till exempel lim- eller vulkskarvade O-ringar som endast lämpar sig för statiska installationer med moderata krav på täthet. Dessutom kortas ledtiderna betydligt jämfört med traditionell tillverkning.

Flexoring går att få med en innerdiameter från 200 millimeter och uppåt, i alla gångbara material som till exempel NBR, FPM, EPDM och FFKM. Men den stora nyheten är tillverkningsmetoden som ger väldigt många fördelar.

Flexoring formpressas med en unik metod som gör att kunden slipper betala dyra verktygs- och ställkostnader, oavsett diameter. Du kan få den i princip hur stor som helst. Dessutom blir du också av med långa ledtider och osäkra skarvade tätningar. Konceptet lämpar sig extra bra för O-ringar i stora dimensioner eftersom att dessa sällan finns på lager och kräver dyra verktyg vid nytillverkning.

FÖRDELAR:

  • Tillgängliga i material som NBR, FPM, EPDM, MVQ, FFKM.
  • Tillgängliga i peroxidvulkad EPDM med exempelvis FDA och USP VI.
  • Valfri innerdiameter från 200 mm till i princip oändlighet.
  • Egenskaper och toleranser som är minst lika bra som konventionellt formpressade O-ringar.
  • Inga verktygskostnader.
  • Inga ställkostnader.
  • Korta ledtider.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>