Hem EVENEMANG Plattformen Calmark Neo fick stor uppmärksamhet på Arab Health

Plattformen Calmark Neo fick stor uppmärksamhet på Arab Health

Publicerat av: Redaktionen

Calmark Sweden AB har under veckan deltagit i den internationella hälso- och sjukvårdsmässan Arab Health i Dubai, Förenade Arabemiraten, och knutit många viktiga kontakter för framtida samarbeten.

Plattformen Calmark Neo fick stor uppmärksamhet på Arab Health 3Calmark har varit del av ”Innovation Pavilion by Sweden” tillsammans med representanter för totalt 25 svenska företag, organisationer och myndigheter.

De deltagande företagen i ”The Innovation Pavilion by Sweden” presenterade många intressanta Life Science-innovationer inom områden så som medicinteknik, läkemedel, e-hälsa, patientnära diagnostik, förebyggande av infektioner etc. Mer om det svenska deltagandet finns att läsa i artikeln ”The Innovation Pavilion by Sweden at Arab Health raises visibility of Swedish life sciences

Calmark har representerats av VD Anna Söderlund och försäljningschef Marianne Alksnis. Syftet med deltagandet på mässan har varit att träffa potentiella distributörer i MENA-regionen och andra delar av Asien inför kommande lansering. Även möten med hälsovårdsmyndigheter i regionen har genomförts, bland annat presenterades den patientnära diagnostikplattformen Calmark Neo för His Excellency Dr Amin Al Ameeri, MSc, PhD, Assistant Undersecretary of Public Health Policy and Licensing Sector för UAE Ministry of Health and Prevention och His Excellency Humaid Al Qutami, Director-General för Dubai Health Authority. Också närvarande i mötet var Sveriges ambassadör Henrik Landerholm och Niclas Jacobson, departementsråd på Socialdepartementet. Plattformen mottogs mycket väl på mötet.

”Vi är glada över den positiva uppmärkamhet som Calmark Neo fått från både distributörer och myndigheter i regionen”, säger Marianne Alksnis. ”Intresset för produkten och företaget har varit stort. Vi har haft möten med mer än 50 aktörer och fått unika möjligheter att demonstrera vår plattform och diskutera samarbeten runt försäljning. Vårt deltagande har varit framgångsrikt och vi kommer nu att följa upp samtliga möten för fortsatta diskussioner”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>