Folkhälso- och barnrättsstrategen tipsar om suicidpreventiva dagen!
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Folkhälso- och barnrättsstrategen tipsar nu om suicidpreventiva dagen!

Folkhälso- och barnrättsstrategen tipsar nu om suicidpreventiva dagen!

Publicerat av: Redaktionen

Den 10 september infaller den internationella suicidpreventiva dagen och det är något som kommunens folkhälso- och barnrättsstrateg gärna vill flagga för.

I takt med att samhället ständigt förändras och påverkas av olika utmaningar blir frågan om psykisk hälsa och suicidprevention alltmer viktigt.

Bland annat tydliggjorde pandemin behovet av att prioritera psykisk hälsa och stödja dem som kämpar med mentala utmaningar.

Tre tips om suicidprevention på ”nätet”

Det är världshälsoorganisationen WHO som utnämnt den 10 september till att vara internationella suicidpreventiva dagen och syftet är att uppmärksamma, prata om och sprida förebyggande kunskap om psykisk ohälsa och självmord, så kallad suicid.

— Mitt första tips är att arbeta förebyggande för att öka sitt eget välmående och då är Folkhälsomyndighetens webbsidor Din psykiska hälsa en bra sajt att kolla in. Där finns många bra tips på hur man kan må bättre generellt. Mår man bättre minskar risken för suicidförsök, säger Li.

Li:s andra tips på ”nätet” är sajten Suicide Zero:

Folkhälso- och barnrättsstrategen tipsar om suicidpreventiva dagen!

— Här kan du ta del av utbildningarna Våga fråga och Livsviktiga snack. På Våga fråga kan man ta del av fakta och myter kring självmord, hur man identifierar varningstecken men också hur man stöttar någon som mår dåligt. Livsviktigt snack riktar sig främst till föräldrar. Sajten är fylld med praktiska tips och övningar för att kunna prata med sina barn om känslor och svåra situationer. Barn som är bekväma med att prata om känslor mår helt enkelt bättre.

Och Li:s tredje tips är den ideella föreningen SPIV:s webbplats:

— Här vill jag speciellt flagga för att de just nu erbjuder kostnadsfria digitala föreläsningar i psykisk livräddning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>