Folksam och Unizon tänder hjärta för våldsutsatta kvinnor
Hem HÄLSA Folksam och Unizon tänder hjärta för våldsutsatta kvinnor

Folksam och Unizon tänder hjärta för våldsutsatta kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

Den 25 november tänder Folksam ihop med Unizon upp ett orange hjärta på fasaden till Folksams huvudkontor på Södermalm i Stockholm – för att uppmärksamma Orange Day, den Internationella dagen mot våld mot kvinnor.

En av tre kvinnor i världen utsätts för fysiskt eller sexuellt våld under sin livstid.

Folksam och Unizon tänder hjärta för våldsutsatta kvinnor

Olga och Jens

Mäns våld mot kvinnor och flickor är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och ett folkhälsoproblem sträcker sig över lands-, klass- och åldersgränser. 

– Vi är inne i en mörk period just nu och då tänker jag inte bara på att det är november utan naturligtvis även på oroligheterna i vår omvärld. Det är också en tid då våldet mot kvinnor tenderar att öka. Därför känns det extra viktigt i år att vi tänder vårt hjärta på Folksamskrapan och försöker sprida ljus och kärlek i mörkret, säger Jens Wikström, chef Affärsområde Sak på Folksam.

Unizon är ett riksförbund för 150 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer och stöttar dagligen kvinnor och barn som utsatts för våld. Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Den 25 november tänder Olga Persson, ordförande Unizon och Jens Wikström, chef Affärsområde Sak, hjärtat som kommer att lysa orange från den 25 november. Den första advent kommer färgen på hjärtat att övergå till röd.

– Mäns och killars våld mot kvinnor och flickor är en kriminalitet som pågår dygnet runt, året om. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man och var fjärde ung tjej uppger att hon utsatts för sexualbrott under 2022. Om du eller någon du känner är utsatt, det finns hjälp att få, säger Olga Persson, förbundsordförande på Unizon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>