Den världsledande ortopeden Håkan Alfredson har utvecklat effektiva behandlingsmetoder för smärtande senor som hjälpt idrottsstjärnor som Anja Pärson och Zlatan Ibrahimovic. 

Förbättrad behandling av smärtande senor

Håkan Alfredson, professor i idrottsmedicin och överläkare i ortopedi, ska profilera senmottagningen på Hässleholms sjukhus.

Nu ska han förstärka och ytterligare utveckla Hässleholms ortopedi.

Senskador i hälar och knän kan vara mycket smärtsamma och svårbehandlade och drabba både inaktiva, motionärer och elitidrottare.

Håkan Alfredson är professor i idrottsmedicin och överläkare i ortopedi. Genom mångårig forskning och drygt 30 års erfarenhet av behandling av idrotts- och motionsskador anses han vara världsledande på området. Nu ska han dela med sig av sitt kunnande till Hässleholms ortopeder.

– Samarbetet ger en fantastisk möjlighet till utveckling så att vi bättre kan hjälpa patienter med smärtande senor, säger Pär Hedlund, sjukgymnast på motions- och idrottskadeenheten vid Hässleholms sjukhus.

Minikirurgiska ingrepp

Behandlingsmetoderna för patienter med kronisk smärta i akilles- och patellarsenan gör att de kan fortsätta med sina idrotts- och motionsaktiviteter. Minikirurgiska ingrepp förkortar dessutom rehabiliteringstiden med 3-4 månader.

– Målet är att kunna erbjuda patienter hjälp genom förbättrad diagnostik och behandling så att de snabbt kan återgå till sina aktiviteter och återfå sin livskvalitet, säger Håkan Alfredson som bland annat behandlat elitidrottare som Zlatan Ibrahimovic och Anja Pärson.

Senmottagningen på Hässleholms sjukhus är till för alla med smärtande senor, i alla åldrar. Det är alltså inte bara idrottare som söker sig hit, även om de är mer frekvent förekommande.

– Nu breddar vi oss ännu mer och kan hjälpa fler, säger Pär Hedlund.

Förutom att samarbetet utvecklar verksamheten och medarbetarnas kompetens är Pär Hedlund glad för det forskningsstöd som Håkan Alfredson kan bistå med.

– Forskningen inom ortopedin på Hässleholms sjukhus håller redan idag hög kvalitet. Nu stärker vi oss ytterligare på den fronten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>