Fördröjning av statistik för vaccination mot covid-19
Hem COVID-19 Fördröjning av statistik för vaccination mot covid-19

Fördröjning av statistik för vaccination mot covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Efter det kraftiga åskovädret längs Norrlandskusten förra helgen har Region Västerbotten tekniska problem med att lägga in underlag för statistik kring vaccination.

Det kan påverka invånare som behöver få ett covidbevis för resor.

Totalt handlar det om över 14 000 doser som inte har kunnat registreras. Orsaken är att det system som informationen ska läggas in i inte fungerar som det ska efter det kraftiga åskovädret förra helgen.

Regionen arbetar med att lösa problemet.

Fördröjning av statistik för vaccination mot covid-19

Region Västerbotten har tekniska problem med att lägga in underlag för statistik kring vaccination.

– Vår förhoppning är det ska vara löst innan slutet av denna vecka. Registreringarna syns inte heller hos e-hälsomyndigheten som har hand om covidbevis för resor, så berörda kan få vänta några dagar längre på sitt covidbevis. Men informationen som läggs in i invånarnas journaler efter vaccination påverkar inte, säger Ronny Lestander vaccinsamordnare i Region Västerbotten.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>