AI Unilabs Ibex logos
Hem AI Unilabs tecknar avtal med Ibex för att distribuera AI-driven cancerdiagnostik

Unilabs tecknar avtal med Ibex för att distribuera AI-driven cancerdiagnostik

Publicerat av: Redaktionen

Unilabs, en ledande internationell leverantör av diagnostiska tjänster, och Ibex Medical Analytics, pionjär inom artificiell intelligensdriven cancerdiagnostik, har kommit överens om ett avtal för att distribuera Ibex AI-plattform i Europa.

Unilabs börjar med en nationell utrullning i Sverige och kommer sedan att rulla ut plattformen i alla sina sexton länder.

Unilabs är den första paneuropeiska diagnostikleverantören som implementerar Ibex AI-drivna galen™-plattform med flera vävnader, vilket ger patienter och läkare en snabbare och mer exakt diagnos, vilket underlättar snabb och riktad cancerbehandling när den behövs som mest.

”Den här banbrytande AI-tekniken kommer att hjälpa våra team att snabbt prioritera brådskande fall, påskynda diagnosen och förbättra kvaliteten genom att lägga till en extra uppsättning digitala ögon”, säger Dr Christian Rebhan, Unilabs Chief Medical & Operations Officer. ”När det gäller cancer gäller att ju tidigare man upptäcker det, desto bättre är prognosen – så att få oss kritiska resultat snabbare kommer att bidra till att rädda liv. Partnerskapet med Ibex understryker Unilabs pionjärroll inom digital patologi och utgör ytterligare ett steg i vår ambition att bli den mest digitalt aktiverade leverantören av diagnostiska tjänster i Europa.”

”Ibex förändrar cancerdiagnostik med innovativa AI-lösningar över hela diagnostikvägen”, säger Joseph Mossel, vd och medgrundare av Ibex Medical Analytics. ”Vi är glada över att samarbeta med Unilabs för att implementera våra AI-lösningar och förse deras patologer med snabbare genomströmningstider och kvalitetsdiagnostik. Detta samarbete följer på en grundlig utvärdering av vår teknik hos Unilabs och visar på robustheten och användbarheten av vår plattform för daglig klinisk praxis.”

AI Unilabs Ibex logosUSA-baserade algoritmer som utvecklats med avancerad maskininlärning, är Galen-plattformen tränad för att upptäcka cancer och andra kliniska fynd. Algoritmerna analyserar bilder från vävnadstarmbiopsier och ger insikter till patologer som ställer diagnosen och vars bedömning är avgörande för att onkologer ska kunna nå korrekta behandlingsbeslut. Dessa AI-genererade insikter omfattar arbetslistor för prioritering av fall, värmekartor för cancer, klassificering och mätning av tumörer, strömlinjeformade rapporteringsverktyg med mera.

Ibex förändrar cancerdiagnostik genom att utnyttja kraftfull AI- och maskininlärningsteknik i en aldrig tidigare skådad skala. Ibex Galen-plattformen hjälper patologer att förbättra kvaliteten på cancerdiagnostik, implementera kvalitetskontroll i realtid, minska diagnostiden och öka produktiviteten. Den är CE-märkt för upptäckt av bröst- och prostatacancer i flera arbetsflöden och fick nyligen Breakthrough Device Designation av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Galen har redan visat enastående resultat i kliniska prövningar och har använts i ledande laboratorier runt om i världen, där den används som en del av den dagliga kliniska praktiken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>