Forskare vid UCSF-PHI Center of Excellence kartlägger den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Forskare vid UCSF-PHI Center of Excellence kartlägger den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer

Forskare vid UCSF-PHI Center of Excellence kartlägger den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer

Publicerat av: Redaktionen

Genom att kombinera PHI:s HoloMonitor-teknik med den senaste tekniken inom gen­redigering har forskare vid University of California i San Francisco för första gången lyckas följa och kart­lägga hur mutationer bryter ned det genetiska försvar som hindrar ofarliga leverfläckar från att utvecklas till metastatisk hudcancer.

Forskare vid UCSF-PHI Center of Excellence kartlägger den genetiska utvecklingen av metastatisk hudcancer 2Forskningsresultaten, som utlovar förbättrad hudcancer­behandling genom att identifiera elakartade former tidigare, publicerades nyligen i två artiklar i den prestigefyllda och inflytelserika vetenskapliga tidskriften Cancer Cell.

”Det är vår roll och vision att tillhandahålla de nya veten­skapliga verktyg som den medicinska forskningen behöver för att åstadkomma banbrytande framsteg. Upptäckterna som forskarna vid USCF har gjort är ett utmärkt exempel på detta”, säger Peter Egelberg, VD och grundare av PHI.

REFERENSER

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>