Framgångsrikt mikrobiomprojekt når alla uppsatta mål
Hem NYHETERFORSKNING Framgångsrikt mikrobiomprojekt når nu alla uppsatta mål

Framgångsrikt mikrobiomprojekt når nu alla uppsatta mål

Publicerat av: Redaktionen

Microbiome Signature Project överträffar alla ställda mål och den omfattande kartläggningen visar att Medicon Valley är ett av världens främsta center för mikrobiomforskning.

Microbiome Signature Project är ett gemensamt projekt mellan Invest in Skåne, Copenhagen Capacity,  Medicon Valley Alliance och är delfinansierat av Interreg Öresund-Kattegat-Skagerak. Projektet har inspirerat industri, akademi och kliniska forskare att arbeta tillsammans.

Projektet avslutas den 30 september 2022.

Resultatet från den treåriga projektperioden 2019-2022 är imponerande, särskilt med tanke på att projektgruppen arbetade under konstant osäkerhet under större delen av projektet på grund av coronapandemin.

Alla nyckeltal inom projektet har uppnåtts och vida överträffats, se tabell nedan.

– Vi är verkligen stolta över att vi har uppfyllt och överträffat alla våra mål och KPI:er, säger Sarah Lidé, Senior Strategy och Project Manager på Medicon Valley Alliance.

Fem företag har etablerat sig

När det gäller att öka privata investeringar och att starta upp internationella forskningsanläggningar har fem mikrobiomföretag etablerat sig i regionen. Innan kontakten hade etablerats med Invest in Skåne och Copenhagen Capacity hade de flesta investerarna inga planer på att investera i Medicon Valley.

– Vårt proaktiva sätt att arbeta mot utländska företag har varit ett givande koncept och avgörande för att övertyga organisationer att etablera sig i Medicon Valley, säger Camilla Münter, Investment Promotion Manager på Copenhagen Capacity.

En annan viktig del i projektet har varit att locka internationella talanger till regionen.

– Arbetslösheten inom life science-sektorn i Danmark och Sverige är mycket låg så varje ny talang som kommer hit från ett annat land är en vinst för regionen och dess företag och för kliniker och universitet, säger Dan Rosenberg, Senior Talent Acquisition Manager på Copenhagen Capacity.

Talangkampanjen gentemot mikrobiomsektorn resulterade i att 102 internationella talanger anställdes av olika organisationer i regionen och budskapet om den attraktiva Greater Copenhagen-regionen har visats mer än 23 miljoner gånger och 33.632 unika besökare har registrerats på talangkampanjsajten.

Konkurrensen är stor när det gäller rekrytering. Intervjuer visar att alla företag rekryterar från samma globala talangpool och att de även rekryterar från varandra. Rotation av anställda mellan företagen ses inte som ett problem utan snarare som en styrka då det visar att det finns en uppsjö av karriärmöjligheter i Medicon Valley.

Omfattande kartläggning

Mikrobiomklustret i Medicon Valley hade inte kartlagts före projektet. En av de första viktiga aktiviteterna som projektet utförde var att intervjua mer än 40 viktiga regionala intressenter för att få en bättre förståelse för regionens mikrobiomaktiviteter och kapacitet.

– Kartläggningen och intervjuerna var mycket viktiga för att skapa en grund för projektet att bygga på, säger Sarah. Resultaten visar att Medicon Valley har ett levande ekosystem med mer än 80 företag, organisationer och institutioner som arbetar aktivt med mikrobiomet.

Kartläggningen visade också på ett glapp i kommunikationen.

– Vi upptäckte att det inte fanns så mycket kommunikation mellan regionens intressenter och organisationer. Det finns en övergripande efterfrågan på mer interaktion, säger Micael Györei, Senior Investment Advisor på Invest in Skåne.

Projektgruppens svar på det var att arrangera gränsöverskridande aktiviteter inklusive ett digitalt toppmöte (digitalt på grund av pandemin), ett avslutande evenemang och en dag för pitching. De blev alla väl mottagna, välbesökta och fungerade som viktiga plattformar för nätverkande och för att öka synligheten av Medicon Valley som ett ledande mikrobiomnav.

Framgångsrikt mikrobiomprojekt når alla uppsatta mål

Microbiome Signature Project

Dessa projektledda aktiviteter har hjälpt till att koppla samman företag över hela Greater Copenhagen Region, trots konkurrensen mellan många av dem.

– Vår slutsats är att mikrobiomklustret i Medicon Valley är mycket attraktivt, och att folk vill vara en del av det”, säger Sarah.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>