Klinisk återkoppling från sjukhus i Vietnam
Hem HÄLSA Klinisk återkoppling från olika sjukhus i Vietnam

Klinisk återkoppling från olika sjukhus i Vietnam

Publicerat av: Redaktionen

I början av juni genomförde Calmarks försäljningschef Magdalena Tharaldsen en tre veckor lång marknadsföringsresa till Vietnam.

Offentliga och privata sjukhus besöktes i sällskap med bolagets distributör MTTS Co., Ltd. Calmarks bilirubinometer demonstrerades på sju olika sjukhus och här redovisas den kliniska återkoppling som samlades in.

För att få återkoppling från så många olika användare som möjligt omfattade marknadsföringsresan alla sektorer på marknaden.

Sju olika sjukhus i Vietnam besöktes; två i de norra regionerna, tre i de södra och två i staden Hanoi. Som exempel kan nämnas sjukhuset Tu Du Hospital i Ho Chi Minh City som även i folkmun kallas ”baby factory” med sina 180 förlossningar per dag. Här behandlas även för tidigt födda barn från hela regionen. Av dessa får 70-80 % gulsot och den genomsnittliga tiden barnen vårdas är två månader. Bilirubin analyseras regelbundet under denna tid.

Totalt bland slutkunder som besöktes fanns allt från stora offentliga sjukhus till mindre privata kliniker. Både fattig landsbygd och mer välbärgade stadsområden. Vissa av sjukhusen använder idag endast laboratorieanalys av bilirubin, medan andra även har transkutan hudmätning som komplement.

Calmark Neo-Bilirubin togs generellt emot mycket positivt. Instrumentet uppfattas som enkelt att använda, snabbt, snyggt, tids- och kostnadseffektivt. Det som uppfattades som ett extra stort plus är att en liten provmängd behövs och att helblod, som därmed inte behöver förbehandlas, används. Att man slipper transportera till labb och invänta svar sågs också som en fördel. På flera ställen genomfördes blodtester som jämfördes med labb. Resultaten visade på hög diagnoskvalitet för Calmark Neo och säkerställde läkarnas positiva syn.

”Vi ser fram emot att kunna börja diagnosticera bilirubin på detta nya och effektiva sätt,” säger Dr. Nhu, Head of Pediatric Department, Tam Anh General Hospital i Hanoi. ”Calmarks POC-system är lätt att förstå, kräver liten blodmängd och ger ett snabbt och tillförlitligt resultat. Vi vill köpa in det så fort registreringen är gjord!”

Önskemål om framtida produktutveckling som framfördes från vissa sjukhus är att instrumentet ska kunna kopplas till en skrivare för att printa resultat, samt till en scanner för att koppla ihop med patient ID och sjukhusets labbsystem. Calmark prioriterar framtagning av dessa tillbehör i produktutvecklingen.

Klinisk återkoppling från sjukhus i Vietnam

”Det har varit en fantastisk resa på många sätt,” säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark avslutningsvis. ”Att få så positiv feedback direkt från slutanvändare på sjukhusen har varit ovärderligt, alla förstår verkligen värdet av produkten. Jag ser fram emot att Calmark ska kunna bidra med förbättrad nyföddhetsvård i Vietnam!”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>