Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Freja eID+ ger medborgare åtkomst till 1177.se

Freja eID+ ger medborgare åtkomst till 1177.se

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Verisec introducerar e-legitimationen Freja eID+ som ID-metod för åtkomst till information och personliga e-tjänster inom hälsa och sjukvård hos 1177 Vårdguiden och 1177.se.

Freja eID+ ger medborgare åtkomst till 1177.se 31177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Varje år görs över 90 miljoner besök på 1177.se och besöken ökar stadigt med cirka 10 procent om året. Genom 1177 Vårdguidens e-tjänster kan medborgare se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt samt ges möjlighet att vara delaktig i sin egen vård.

För frågor om vård över nätet är det viktigt med säkerhet, användarens personuppgifter och information ska vara skyddad från obehöriga.

Freja eID är en mobil e-legitimation tillgänglig i tre tillitsnivåer varav den högsta, Freja eID+ med tillitsnivå 3, är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Genom att logga in med Freja eID+ på 1177.se kan man till exempel förnya recept, intyg eller remisser samt boka, omboka eller avboka tider.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”1177 Vårdguiden är en oerhört bred tjänst som utgör en central del i digitaliseringen av det svenska samhällets sjukvård och hälsa. Vårdguidens e-tjänster blir nu tillgängliga även med Freja eID+, en säker och intuitiv mobil e-legitimation med flertalet tekniska lösningar och funktioner som utgör marknadens mest uppmärksammade och hyllade användarupplevelse.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>