Många söker just nu akut vård på Danderyds sjukhus
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Många söker just nu akut vård på Danderyds sjukhus

Många söker just nu akut vård på Danderyds sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Just nu är det ett ovanligt högt tryck på akutmottagningen.

De senaste dagarna har vi vidtagit en rad åtgärder för att ta hand om alla patienter.

Bland annat sätter vi in extra läkare på akutmottagningarna som omedelbart bedömer och prioriterar turordningen för de som söker akutvård. Vi öppnar upp fler vårdplatser för att snabbare kunna lägga in patienter som behöver det. Vi inför extra ronder på sjukhuset för att snabbare kunna skriva ut patienter som inte längre behöver akutsjukhusets vård.

Danderyds sjukhus är en stor och viktig nyckelaktör i länets sjukvård. Under helgerna fokuserar länets akutsjukvård på akut- och nödvändig vård som inte kan vänta. Vi har ett mycket gott och nära samarbete med övriga hälso- och sjukvården där vi hjälps åt för att tillsammans ta hand om alla patienter på bästa möjliga sätt.

Klockan 15 igår fanns det i länet 240 bemannade vårdplatser som var lediga. Beläggningen varierar och kan förändras mycket snabbt på enskilda sjukhus och avdelningar varför det nära samarbetet är avgörande för att alla patienter ska få bästa möjliga vård.

– Vi öppnar fler vårdplatser efter hand enligt vår plan och vi har beredskap för att öppna ytterligare vårdplatser om behov uppstår. Men det innebär att vi behöver kalla in medarbetare från ledigheter och be andra ta extrapass. Det gör vi om det behövs men avstår om vi klarar oss på andra sätt, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd.

– Trots att många av våra medarbetare är sjukskrivna och trycket är högt, tar vi hand om alla patienter på bästa sätt under rådande omständigheter. Samarbetet på sjukhuset är fantastiskt och alla gör en beundransvärd insats, säger Yvonne Haglund Åkerlind.

Ett antal åtgärder har införts för att möta den ökade belastningen, bland annat:

  • Många söker just nu akut vård på Danderyds sjukhus

    Yvonne Haglund Åkerlinds, vd Danderyds sjukhus.

    Triage-läkare på akutmottagning för att hänvisa patienterna rätt

  • Extra vårdplatser utöver de planerade, öppnade via Bemanningscenter på sjukhuset
  • Dagliga vårdplatsmöten för att avlasta akutmottagningen
  • Extra ronder för att prioritera möjliga utskrivningar
  • Avtal med andra vårdgivare för nära samverkan
  • Extrapassersättning till medarbetare som tar extrapass utöver ordinarie arbetstid

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>