Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle
Hem NYHETER Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle

Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle

Publicerat av: Redaktionen

Ett helt nytt vård- och omsorgsboende för äldre ska nu byggas i området kring Gavlerinken i Gävle.

Frösunda bygger framtidens äldreboende i Gävle 1

Christine Rosencrantz, affärsområdeschef för Äldreomsorg inom Frösunda Omsorg

Det är Frösunda Omsorg som i samarbete med fastighetsägaren NOFAB (Nordiska Omsorgsfastigheter) uppför framtidens äldreboende, med fokus på hög livskvalitet och att kunden bestämmer. Det nya äldreboendet genomsyras av framtidstänkande, där utformningen baseras på såväl en omfattande kunskap om och förståelse för kunder med kognitionsnedsättning som ny digital teknik.

Med en stadigt växande population av äldre invånare, är behovet av fler platser på äldreboenden skriande stort. Frösunda Omsorg, som är en av landets ledande privata vård- och omsorgsföretag, möter behovet med flera nybyggnationer i egen regi för framtidens äldreomsorg. Det första i den nya generationen äldreboende uppförs nu i Gävle, i området kring Gavlerinken.

Det framtidsanpassade äldreboendet får 72 moderna lägenheter, där de boende får möjlighet att möblera enligt eget tycke och smak, liksom både spa, beachrum, frisör och rörelserum. Fastigheten ska stå klar för inflyttning hösten 2019.

Frösunda har sedan tidigare framgångsrikt drivit verksamheter i Gävle med gruppboenden för personer med funktionsnedsättning.

När nu behoven ökar för äldreboenden i Gävle kommun blir Frösundas nya omsorgsboende ett nytt alternativ.

– Vi har mycket goda erfarenheter av samarbetet med Gävle kommun och hoppas nu att kunna erbjuda ett attraktivt och modernt äldreboende inom ramen för upphandlingar och avtal, säger Christine Rosencrantz, affärsområdeschef för Äldreomsorg inom Frösunda Omsorg.

Frösunda bedriver omsorgsverksamhet i Sverige enligt ett på vetenskaplig grund utarbetat koncept, ”Kundens fokus”. Konceptarbetet leds av Frösundas sakkunniga inom kognition, medicine doktor Beata Terzis.

Under våren fick Frösunda Omsorg nya ägare i form av Brado AB, ett svenskt bolag som ingår i norska Adolfsen Group. Adolfsen Group är ett familjeägt företag med omfattande verksamhet inom bl.a. äldreomsorg i såväl Sveriges som Norge. De närmaste tre åren kommer Frösunda Omsorg att uppföra fem nya och framtidsanpassadevård- och omsorgsboenden för äldre i egen regi, med sammanlagt omkring 500 nya boendeplatser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>