GenesisCare stärker spansk cancervård ytterligare genom linjäracceleratorer från Elekta
Hem NYHETERCANCERVÅRD GenesisCare stärker spansk cancervård ytterligare genom linjäracceleratorer från Elekta

GenesisCare stärker spansk cancervård ytterligare genom linjäracceleratorer från Elekta

Publicerat av: Redaktionen

Elekta meddelar att GenesisCare köper Versa HD linjäracceleratorer med syfte att förbättra vården för de spanska cancerpatienterna. Även Elektas onkologiinformationssystem MOSAIQ ingår i ordern för att driva effektivitet och för att optimera de kliniska resultaten i GenesisCares spanska verksamhet.

– Även om antalet cancerfall i Spanien har ökat har antalet dödsfall sjunkit. Det beror delvis på avancerade strålbehandlingslösningar som förbättrat behandlingen. Vi är stolta över partnerskapet med GenesisCare när de nu expanderar i Spanien och växer på den europeiska marknaden. GenesisCare kommer att få marknadens mest avancerade it-hälsa.se cancervårdslösningar och vi ser fram emot att stödja deras vision att erbjuda effektiva behandlingar av hög kvalitet, säger Francois Pointurier, Elektas Senior Vice President Region EMEA.

Genom de nyligen gjorda förvärven av onkologikoncernerna IMOncology och Oncosur är GenesisCare nu störst i Spanien inom cancervård.

– Genom att investera i den senaste tekniken och utbildning av personalen ger vi våra patienter tillgång till en bättre och effektivare vård. Våra läkare och vår personal kommer att kunna ge patienterna bättre behandlingsresultat. Elektas avancerade tekniklösningar, globala räckvidd och outtröttliga förmåga att driva innovation kommer att vara ett viktigt stöd i de gemensamma insatserna för att förbättra cancervården i hela Spanien, säger Dan Collins, vd för GenesisCare.

Versa HD är Elektas mest avancerade linjäraccelerator som erbjuder precis och snabb strålbehandling. MOSAIQ är ett heltäckande onkologiinformationssystem för patientdata inom traditionell strålterapi, partikelterapi och medicinsk onkologi i ett gemensamt gränssnitt samtidigt som det binder samman och är tillgängligt för multidisciplinära team på olika geografiska platser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>