Getinges nya modulära rumssystem gör det lättare att skapa säkra och funktionella arbetsplatser på sjukhus
Hem NYHETER Getinges nya utökade modulära rumssystem gör det lättare att skapa säkra och funktionella arbetsplatser på sjukhus

Getinges nya utökade modulära rumssystem gör det lättare att skapa säkra och funktionella arbetsplatser på sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Getinge det nya och utökade modulära rumssystemet Getinge IN2 – en intelligent lösning för sammankopplade, hållbara och effektiva arbetsplatser på sjukhusavdelningar världen över.

– Getinge IN2, efterföljaren till våra Variop- och Variward-system, är utformat för att på ett intuitivt sätt anpassas till den senaste tekniken i operationssalar, på intensivvårdsavdelningar och steriltekniska avdelningar.

Getinges nya modulära rumssystem gör det lättare att skapa säkra och funktionella arbetsplatser på sjukhusDet är ett bra komplement till vårt befintliga utbud av utrustning som gör att vi kan tillhandahålla kompletta, integrerade nyckelfärdiga lösningar, säger Philippe Rocher, President Getinge South Asia Pacific.

Förutom att skapa en funktionell och säker arbetsmiljö, har det nya modulära rumssystemet även en avgörande betydelse inom andra områden:

– Projekt där man använder förtillverkade Getinge IN2-element kan avslutas 40 procent snabbare än projekt där man använder konventionella byggmaterial. Detta gör att vi kan hålla oss inom tids- och budgetramarna med färre driftstopp, buller, damm och störningar, förklarar Philippe.

Lösningen består av en underkonstruktion, vägg- och takelement, dörrar och inbyggda element. Dessa är förseglade ända ner till underkonstruktionen för att desinficering ska underlättas, vilket gör att korskontaminering och vårdrelaterade infektioner lättare kan förebyggas.

Modulkomponenterna är utformade för montering och demontering utan specialverktyg. Ett brett utbud av alternativ och utbytbara element finns tillgängliga för att man enkelt ska kunna bygga upp eller bygga om sjukhusavdelningar baserat på specifika behov.

– Den moderna designen gör att element kan återanvändas, vilket gör att koldioxidavtrycket minskas och avkastningen maximeras, säger Philippe. Utöver rostfritt stål och glas har vi lagt till nya alternativa ytmaterial, såsom högtryckslaminat (HPL) och solid yta.

Philippe fortsätter:

– Vi har också införlivat tilltalande designelement för att skapa en behagligare sjukhusmiljö som leder till minskad stress och bättre humör, vilket i sin tur leder till förbättrad effektivitet. Kort sagt är vi övertygade om att Getinge IN2 kommer att ha en avgörande roll för morgondagens idealiska vårdmiljö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>