Hem NYHETER Guard Therapeutics International AB: Guard Therapeutics rapporterar positiva top line-resultat från en klinisk fas 1a-studie av ROSgard

Guard Therapeutics International AB: Guard Therapeutics rapporterar positiva top line-resultat från en klinisk fas 1a-studie av ROSgard

Publicerat av: Redaktionen

Guard Therapeutics meddelar idag positiva top line-resultat från den sista och högsta dosgruppen i den del av en klinisk fas 1a-studie där enstaka och ökande doser (SAD) av läkemedelskandidaten ROSgardTM administrerats till friska individer.

Guard Therapeutics International AB: Guard Therapeutics rapporterar positiva top line-resultat från en klinisk fas 1a-studie av ROSgard 3ROSgard uppvisade goda farmakokinetiska egenskaper och en gynnsam säkerhetsprofil även på denna dosnivå, vilken är högre än den som förväntas användas i framtida patientstudier. Nästa steg i fas 1a-programmet är att studera ROSgard i upprepade och stigande doser (MAD).

Efter att den så kallade SAD-delen av den kliniska fas 1a-studien nu framgångsrikt avslutats kommer Guard Therapeutics att, baserat på ett föreliggande villkorligt godkännande från Läkemedelsverket, ansöka om start för dosering av ROSgard i upprepade och stigande doser (MAD) i friska individer.

Bolaget räknar med att den kvarvarande delen av fas 1a-programmet ska kunna slutföras under sommaren 2020. Parallellt med detta pågår en separat fas 1-studie för att dokumentera läkemedelskandidatens farmakokinetik i individer med nedsatt njurfunktion som inte påbörjat dialysbehandling.

– Att vi nu kunnat generera positiva studieresultat för ROSgard även på en dosnivå som är högre än den som förväntas användas i framtida patientstudier ger ytterligare styrka åt läkemedelskandidatens profil inför dess fortsatta utveckling, säger Tobias Agervald, vd för Guard Therapeutics.

Som tidigare meddelats förväntar sig Guard Therapeutics att kunna genomföra en första mindre studie i patienter som genomgår hjärtkirurgi redan under 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>