Hälsodetektiven Susanne Törnqvist hjälper dig förstå kopplingen mellan mat och hälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Hälsodetektiven Susanne Törnqvist hjälper oss förstå kopplingen mellan mat och hälsa

Hälsodetektiven Susanne Törnqvist hjälper oss förstå kopplingen mellan mat och hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Hälsodetektiven Susanne Törnqvist från Harplinge ger ut sin debutbok STRESSMATEN – kostförståelse för mindre stress

Susanne hjälper dig på ett pedagogiskt och intressant sätt förstå kopplingen mellan kosten och hälsan.

Kanske har du märkt att viss mat påverkar dig mer än andra? Genom kostförståelse om hur maten påverkar kropp och sinne kan vi påverka det mesta. Några exempel är psykisk hälsa, inflammatoriska processer, ämnesomsättningsproblem, stress, hormonella obalanser, sötsug, och personlig utveckling.

”Vi är alla olika och det finns inte en lösning som gäller för alla. Många kan komma väldigt långt genom att förstå hur maten påverkar oss fysiskt och psykiskt.”  Säger Susanne

Susanne har i tjugo år coachat, föreläst och håller kurser för organisationer och privatpersoner.  Hennes spetskompetens ligger i stress- och utmattningsproblematik, sötsug och sockerberoende, blodsocker- och insulinbalans, samt att med matens hjälp förbättra tillstånd som grundar sig i inflammatoriska processer och hormonobalanser. Susanne är även utbildad civilekonom med examen inom både handelsrätt och ekologisk ekonomi. Detta är hennes första bok i serien om hur du blir din egen hälsodetektiv.

Hälsodetektiven Susanne Törnqvist hjälper dig förstå kopplingen mellan mat och hälsa

Susanne hjälper dig förstå varför viss mat påverkar dig negativt i boken Stressmaten

Ur boken Stressmaten

Stress påverkar våra känslor genom att stänga av vissa förmågor och öka upp andra. De som stängs av i stress är t.ex. förmågan att ta in ny information, att känna tillit, kommunicera, våga vara öppen och nyfiken samt förmågan att känna kärlek. De delar av hjärnan som förstärks i stress är förmågan att vara fokuserad på yttre omständigheter som prylar, personer och tider att passa.

Du träffar Susanne på bokmässan i Göteborg 22-25 september i Mindboozt monter F01:50

Bokrelease 6 oktober utgiven på ByMBP en del av Mindboozt 

ISBN 978-91-89391-13-0

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>