Hälsodetektiven Susanne Törnqvist från Harplinge ger ut sin debutbok STRESSMATEN – kostförståelse för mindre stress
Susanne hjälper dig på ett pedagogiskt och intressant sätt förstå kopplingen mellan kosten och hälsan.
Kanske har du märkt att viss mat påverkar dig mer än andra? Genom kostförståelse om hur maten påverkar kropp och sinne kan vi påverka det mesta. Några exempel är psykisk hälsa, inflammatoriska processer, ämnesomsättningsproblem, stress, hormonella obalanser, sötsug, och personlig utveckling.
“Vi är alla olika och det finns inte en lösning som gäller för alla. Många kan komma väldigt långt genom att förstå hur maten påverkar oss fysiskt och psykiskt.” Säger Susanne
Susanne har i tjugo år coachat, föreläst och håller kurser för organisationer och privatpersoner. Hennes spetskompetens ligger i stress- och utmattningsproblematik, sötsug och sockerberoende, blodsocker- och insulinbalans, samt att med matens hjälp förbättra tillstånd som grundar sig i inflammatoriska processer och hormonobalanser. Susanne är även utbildad civilekonom med examen inom både handelsrätt och ekologisk ekonomi. Detta är hennes första bok i serien om hur du blir din egen hälsodetektiv.
Ur boken Stressmaten
Stress påverkar våra känslor genom att stänga av vissa förmågor och öka upp andra. De som stängs av i stress är t.ex. förmågan att ta in ny information, att känna tillit, kommunicera, våga vara öppen och nyfiken samt förmågan att känna kärlek. De delar av hjärnan som förstärks i stress är förmågan att vara fokuserad på yttre omständigheter som prylar, personer och tider att passa.
Du träffar Susanne på bokmässan i Göteborg 22-25 september i Mindboozt monter F01:50
Bokrelease 6 oktober utgiven på ByMBP en del av Mindboozt
ISBN 978-91-89391-13-0