Ella erbjuder heltäckande vård innan, under och efter graviditet – ett efterlängtat, unikt komplement till mödravården
Hem APP Ella app erbjuder heltäckande vård innan, under och efter graviditet – ett efterlängtat, unikt komplement till mödravården

Ella app erbjuder heltäckande vård innan, under och efter graviditet – ett efterlängtat, unikt komplement till mödravården

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett nytt avtal med primärvården kan den digitala vårdtjänsten Ella nu erbjuda samtliga kvinnor i Sverige individanpassat stöd i samband med graviditet.

Samordnade vårdteam, med yrken som idag saknas inom mödravården, erbjuder behandlingsprogram och videomöten som möjliggör att kvinnans såväl fysiska som mentala hälsa omhändertas.

Ella är ett mycket efterlängtat och unikt komplement till mödravården som fungerar som en trygg punkt för kvinnor före, under och efter graviditet.

Den digitala vårdtjänsten Ella smyglanserades i början på sommaren och har sedan dess erbjudit patienter över hela landet digitala vårdbesök och individanpassade tränings- och rehabprogram. Programmen tas fram av fysioterapeuter som är inriktade inom kvinnohälsa och besitter djup kunskap och insikt i de problem och utmaningar som ofta uppstår under och efter graviditet. I och med det nya vårdavtalet kan Ella nu erbjuda många fler tjänster, bland annat digitala vårdmöten och behandling av dietister samt psykologer.

Det långsiktiga målet är att kunna erbjuda än mer förebyggande insatser, sida vid sida till den vård som erbjuds i dagsläget. Kombinationen av ett behandlande vårdteam och förebyggande insatser banar väg för det personcentrerade stöd Ella anser att alla kvinnor har rätt till – något som idag är ett kraftigt eftersatt område generellt och kanske särskilt inom just mödravården som oftast har fullt fokus på barnet i magen.

– Vi har en ojämlik vård där kvinnor ofta förbises och därför är det en självklarhet att så snabbt som möjligt bredda och öppna upp verksamheten till att bli en heltäckande tjänst för kvinnor som planerar, är eller har varit gravida. Vi smygstartade lite innan sommaren för att testa tekniken, men nu kan vi öka takten rejält och börja göra skillnad på allvar, säger Emelie Hollsten, grundare av Ella.

Ojämlik vård är, och har länge varit, ett stort problem för kvinnor. Inte minst i samband med graviditet då såväl den psykiska som fysiska påverkan på kroppen är enorm. Mödravården fyller en mycket stor och viktig roll, men har i dag inte resurser för att erbjuda en individfokuserad vård utanför barnmorskans kompetens.

Typexempel är inom området fysioterapi där Ella erbjuder individanpassat stöd från personal inriktade på kvinnohälsa. Målet är att öka den fysiska aktiviteten och de förebyggande insatserna inför och under en graviditet samt de behandlande åtgärderna som förbättrar återhämtningen och livskvalitén efter förlossningen.

– Bara för att ett visst problem eller situation är vanligt behöver den inte vara normal, något som ofta glöms bort i de här sammanhangen. Vi har därför tidigt satt stort fokus på fysioterapi, då denna vårdform ligger till grund som behandling för mer eller mindre samtliga besvär som drabbar gravida och nyförlösta kvinnor. Vi kommer inom kort öppna upp för såväl dietist- som psykologhjälp då även dessa vårdyrken spelar en viktig roll för välmåendet under denna tid i livet. Med förhållandevis små medel kan måendet förbättras avsevärt för kvinnan men även för partnern och det ofödda barnet, fortsätter Emelie Hollsten.

Ella erbjuder heltäckande vård innan, under och efter graviditet – ett efterlängtat, unikt komplement till mödravården

Inom kort kommer Ella annonsera en nylansering av plattformen, varpå alla nya tjänster som följer av detta avtal blir tillgängliga. Patientavgift, högkostnadsskydd och frikort gäller, vilket innebär att ingen behöver betala mer än 1200 kronor per år för att ta del av det stöd Ellas vårdteam kommer att erbjuda.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>