Han är Årets Studentföretagare
Hem NYHETER Han är Årets Studentföretagare

Han är Årets Studentföretagare

Publicerat av: Redaktionen

Max M. Mohammadi, student vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, KTH, och grundare av Hippogriff, är Årets studentföretagare 2018.

Han är Årets Studentföretagare 1

Från vänster Johan Eklund, vd Entreprenörskapsforum, Helena Nyberg Brehnfors enhetschef Entreprenörskap Tillväxtverket, vinnaren Max M Mohammadi, student KTH och grundare av Hippogriff och Carl Johan Renvall, Triton Advisers.

Han har utvecklat Heartstrings, en teknologi för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens.

Förstapriset är 150 000 kronor och en plats i den internationella finalen i Toronto, Kanada.

Juryns motivering löd: ”En ödmjuk entreprenör med förmåga att nyttja kompetens på ett strategiskt sätt. Genom fler användare utvecklas produktens kvalitet och intelligens och med hjälp av innovativ teknik får han fler hjärtan att slå längre.”

– Jag är oerhört tacksam att få detta pris och chansen att representera Sverige i den globala tävlingen. Att bli Årets studentföretagare betyder väldigt mycket. Det kommer att bidra till min vision att rädda en miljon liv om året, säger Max M Mohammadi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>