HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan
Hem HÄLSA HiQ bygger och designar en interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

HiQ bygger och designar en interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av Hälsogåtan

Publicerat av: Redaktionen

Anders Wallensten har släppt en ungdomsversion av sin framgångsrika bok Hälsogåtan.

HiQ utvecklar och designar en interaktiv webbplats som skolor kan använda gratis i deras arbete med boken.

– Det känns både roligt och hedrande att vi på HiQ får jobba med Anders Wallensten och Hälsogåtan. Hälsa, speciellt bland unga, är en viktig fråga som ligger oss varmt om hjärtat, därför har vi skapat den interaktiva webbplatsen för skolor, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

HiQ bygger interaktiv webb till Anders Wallenstens ungdomsversion av HälsogåtanFramgången med Anders Wallenstens bok Hälsogåtan har varit svår att undgå. Boken, som lanserades i december 2020, går tillbaka till människans ursprung för att reda ut hälsogåtan från ett vetenskapligt, evolutionärt och erfarenhetsbaserat perspektiv. En ungdomsversion av boken har lanserats som syftar till att hjälpa elever på högstadiet och gymnasiet att få kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut samt få förståelse för att hälsa är en helhet.

HiQ designar och utvecklar den interaktiva webbplats som skolor kan använda gratis i sitt arbete med Hälsogåtan. Med det digitala verktyget kaneleverna göra självskattningar och jobba individuellt med sina hälsovanor. Till exempel kan elever skapa sina egna hälsohjul, som baseras på bokens sex hälsonycklar; rörelse, mat, relationer, tankar, omgivning och sömn. Delar av boken finns också tillgänglig som ljudfiler på den interaktiva webbplatsen.

– Det har varit jättekul att få arbeta med HiQ för att ta fram det digitala verktyget. Det är ett utmärkt komplement till boken och lärarhandledningen som underlättar för ungdomarna att verkligen ta till sig kunskapen från Hälsogåtan, säger Anders Wallensten, författare till Hälsogåtan.

Klassuppsättningar av boken Hälsogåtan erbjuds till skolor via organisationen SCRIIN. Boken går att köpa till ett förmånligt pris där även lärarhandledning ingår som även stöttas av det digitala verktyg som HiQ har byggt. En del i att förbättra och förenkla människors liv, vilket HiQ arbetar för, är att jobba för en mer hälsosam värld.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>