Tech-samarbete bakom DNA-test
Hem LIVSSTIL Tech-samarbete bakom DNA-test

Tech-samarbete bakom DNA-test

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras Dynamic Deliveries – ett nytt koncept där kost skräddarsys för att passa just dina gener.

Gör ett enkelt DNA-test och klicka sedan blixtsnabbt hem anpassade matvaror och recept.

 Alla vet att nyttig mat är bra för hälsan.

Men individuella genvariationer får våra kroppar att reagera olika på näringsämnena. Därför lanseras nu Dynamic Deliveries. Konceptet bygger på att kombinera det senaste inom hälsoteknik med blixtsnabb hemkörning av livsmedel. Dynamic Code har tagit fram DNA-testet och Kavall levererar matvarorna.

– Vi analyserar 16 genetiska markörer och ger konkreta svar på vilken kost och träning som är bäst för varje enskild individ baserat på just dessa gener. Den PCR-baserade tekniken är en beprövad och tillförlitlig metod för att analysera DNA, säger Lousie Nylén, vd på Dynamic Code.

Tech-samarbete bakom DNA-test

– Grunden till en hälsosam livsstil är att kunna anpassa kosten efter dina egna förutsättningar och din egen vardag. Med det här konceptet hjälper vi våra kunder att välja rätt och snabbt komma i gång med livsstilsförändringar. Beställningen görs via vår app och tio minuter senare levereras råvaror och recept hem till dörren, säger John Tengberg, vd på Kavall.

 DNA-testet kallas BODY och görs genom självprovtagning där en provtagningspinne gnuggas mot insidan av kinden och sedan skickas in för analys.

– Labbresultatet visar hur just din kropp reagerar på till exempel kolhydrater, fetter, antioxidanter och koffein. Det visar också om din kropp är bäst lämpad för explosiv träning eller uthållighetsträning. Med BODY ges en möjlighet att anpassa sin kost och träning utefter sina egna förutsättningar för en optimerad hälsa, säger Johanna Lönn, produktägare på Dynamic Code.

Dynamic Code och Kavall är uppstickare inom hälsoteknik- och livsmedelsbranschen. Samarbetet kring Dynamic Deliveries bygger på den gemensamma drivkraften att förenkla och förbättra sina kunders vardag.

Dynamic Deliveries:
  • Dynamic Deliveries går att beställa mellan 25 april och 5 juni. DNA-testet heter BODY och säljs till rabatterat pris på Dynamic Codes hemsida under kampanjperioden. Läs mer om BODY-testet här.
  • Dynamic Deliveries går att beställa i Stockholm, Göteborg och Malmö via Kavalls app.
  • Recepten till Dynamic Deliveries har tagits fram i samarbete med Mattias ”fredagskocken” Larsson.

Dynamic Deliveries finns i 8 olika varianter. I samband med mottaget provsvar får du rekommendation om vilken som passar ditt DNA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>