Ilya Pharma utser Leo Groenewegen till VD för nyligen förvärvade Nordic Bioanalysis AB
Hem HÄLSA Ilya Pharma utser nu Leo Groenewegen till VD för nyligen förvärvade Nordic Bioanalysis AB

Ilya Pharma utser nu Leo Groenewegen till VD för nyligen förvärvade Nordic Bioanalysis AB

Publicerat av: Redaktionen

Ilya Pharma (Bolaget), ett immunterapibolag i klinisk fas, meddelade idag att Leo Groenewegen har utsetts till VD för nyligen förvärvade dotterbolaget Nordic Bioanalysis AB (NBAB).

NBAB som etablerades 2010 har startat i liten skala och gradvis växt inom bioanalytisk utveckling, validering och analys av läkemedel såväl i Norden som internationellt.

Expertisen omfattar hela bredden inom området från klassiska småmolekyler och biologiska läkemedel inklusive antikroppar till Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) och Gene Therapy Medicinal Products (GTMP), på svenska ungefär Cell- och Genterapi (CGT).

Groenewegen bidrar med sin erfarenhet inom området efter att tidigare varit verksam vid IMS health (IQVIA), NextCell Pharma, Orange Light Ventures och senast, CellulaREvolution, ett Life Science företag inom storskalig, artificiell köttproduktion, som han var medgrundare till och som växt från startup till scale-up på kort tid. Hans nya uppdrag är att expandera NBAB:s redan betydande kundbas som spänner från big pharma med etablerade produkter i kliniska prövningar till nystartade företag som går in i de reglerade produktutvecklings- och valideringsfaserna inom läkemedel, inklusive ATMP/GTMPs, CGTs och medicintekniska produkter, samt andra produkter som baseras på levande bakterier.

Oskar Lund, Ilya Pharmas CFO & Styrelseordförande för NBAB kommenterade: ”Nordic Bioanalysis AB uppvisade betydande lönsamhet med en 50% ökning av avkastning på eget kapital förra året. Nu omdirigerar vi dessa medel till att driva både nordisk och internationell tillväxt av bolaget. Målet i år är att fördubbla intäkterna och antalet anställda. Vi välkomnar Leo ombord för att leda denna tillväxt, med början på de europeiska marknaderna, samtidigt som vi bevarar och förfinar smidigheten och flexibiliteten – egenskaper som företag i den snabbt utvecklande biologiska, ATMP-, CGT- och LPB-pipelinen förlitar sig på hos sina underleverantörer för sin framgång till snabb klinisk validering och produktutveckling.”

Ilya Pharma utser Leo Groenewegen till VD för nyligen förvärvade Nordic Bioanalysis AB

Oskar Lund

Leo Groenewegen, VD NBAB tillade: ”Jag är glad över att få bidra till detta kommande utvecklingssteg för NBAB.  Teamet är extremt smidigt, flexibelt, kostnadseffektivt och dedikerat för kundernas framgång med ledtider som är extremt konkurrenskraftiga. ATMP-området, som jag kan väl, är också i en spännande fas med alla nya modaliteter inom cell- och gene therapy, microbial based therapeutics, LBP med mera, där en pålitlig och agil partner för utveckling och validering av bioassays är en av huvudnycklarna till framgång inom klinisk proof of concept.  Jag hoppas att min bakgrund att växa team och organisationer inom GMP-reglerade verksamheter kommer att hjälpa till att nå de ambitiösa mål vi har satt upp för bolaget.”

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>