Immunovia sponsrar symposium inom primärvårdsutbildning på Fenway Park tillägnat World Pancreatic Cancer Day
Hem NYHETERCANCERVÅRD Immunovia sponsrar symposium inom primärvårdsutbildning på Fenway Park tillägnat World Pancreatic Cancer Day

Immunovia sponsrar symposium inom primärvårdsutbildning på Fenway Park tillägnat World Pancreatic Cancer Day

Publicerat av: Redaktionen

Den 15 november 2018 sponsrar Immunovia ett unikt pedagogiskt symposium för primärvårdskliniker för att uppmärksamma World Pancreatic Cancer Day.

Immunovia sponsrar symposium inom primärvårdsutbildning på Fenway Park tillägnat World Pancreatic Cancer Day 2Programmet kommer att lyfta fram den viktiga roll som primärvårdskliniker kan ha för att upptäcka tidiga stadier av pankreatisk adenokarcinom hos patienter. På World Pancreatic Cancer Day omvandlas Fenway Park till en fotbollsplan som en förberedelse inför en historisk match mellan rivalerna Harvard University och Yale University. Till dagens ära kommer symposiet att presenteras av Dr. James Farrell, Director of the Yale Center for Pancreatic Diseases at Yale New Haven Hospital and Professor of Medicine at Yale School of Medicine, samt A. James Moser, Co-Director of the Pancreas & Liver Institute at the Beth Israel Deaconess Medical Center and Associate Professor of Surgery at Harvard Medical School.

Dr James Farrell förklarar sin entusiasm över att delta i programmet: ”Som Director of the Yale Center for Pancreatic Diseases, fokuserar vi på patientvård för att förbättra utfallet för patienter, genom tidig upptäckt och genom att identifiera nya behandlingar för bukspottkörtelcancer. Om vi ​​kan identifiera patienter och diagnostisera dem tidigare, innan de utvecklar invasiva former av cancer, kommer det att innebära en avgörande skillnad för patienterna. Primärvårdskliniker spelar en viktig roll i det arbetet.”

Dr James Moser, Co-Director of the Pancreas & Liver Institute at the Beth Israel Deaconess Medical Center and Associate Professor of Surgery at Harvard Medical School tillade, ”Samtidigt som Harvard och Yale är rivaler på fotbollsplanen så talar vi med en röst på World Pancreatic Cancer Day för att öka medvetenheten inom primärvården kring denna fruktansvärda sjukdom. Primärvårdspersonal är nyckeln till att identifiera patienter med tidig bukspottkörtelcancer och för att öka patienternas chanser att botas. Genom partnerskap med primärvården kan familjer med ökad risk identifieras, och patienter kan få tillgång till specialistbehandling innan det är för sent med denna sjukdom som nu är den tredje dödligaste cancerformen i USA.”

Cathy Griffith, ordförande och grundare av Griffith Family Foundation, är en stor förespråkare av att utbilda primärvårdskliniker inom bukspottkörtelcancer: ”Bukspottkörtelcancer anses vara en tyst mördare eftersom den ofta växer eller sprider sig innan den upptäcks. Primärvårdskliniker KAN ändra på detta och få bukt med bukspottkörtelcancer! Detta kan göras genom att vårdpersonal är medveten om de tidiga tecken och symptom som indikerar bukspottkörtelcancer. Dessa inkluderar oförklarlig viktminskning, aptitlöshet, rygg- eller buksmärta samt nydiagnostiserad diabetes (efter 50 års ålder). Det är evenemang som detta som anordnas av Immunovia som kommer att medföra förändringar för den globala gemenskapen mot bukspottkörtelcancer!”

Mats Grahn, VD på Immunovia, sammanfattade: ”Immunovia är stolta över att sponsra primärvårdsutbildning på World Pancreatic Cancer Day, en dag som är avsedd att öka medvetenheten i samhället om symptomen och riskerna med bukspottkörtelcancer, och det akuta behovet av tidig upptäckt. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>