Sectra bidrar med leverantörsneutral plattform för AI till stort brittiskt projekt inom medicinsk bildhantering
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Sectra bidrar med leverantörsneutral plattform för AI till stort brittiskt projekt inom medicinsk bildhantering

Sectra bidrar med leverantörsneutral plattform för AI till stort brittiskt projekt inom medicinsk bildhantering

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra förser Northern Pathology Imaging Co-operative med leverantörsneutral plattform för artificiell intelligens .

Sectra bidrar med leverantörsneutral plattform för AI till stort brittiskt projekt inom medicinsk bildhantering 2University of Leeds meddelade i dag (tisdag den 6 november) att NPIC har fått en investering om totalt 17,1 miljoner pund från UK Research and Innovation samt de involverade företagen för ett treårigt projekt. Konsortiet ämnar nu bli ett världsledande centrum för AI-forskning inom cancerdiagnostik.

NPIC består av nio NHS-sjukhus, sju universitet och tio ledande företag inom medicinsk IT. Projektet leds av Darren Treanor på University of Leeds och Leeds Teaching Hospitals NHS Trust. Genom projektet kommer cirka 760 000 digitala patologibilder per år, motsvarande cirka 1,2 petabyte data, samlas in för att träna AI-system. Projektet syftar även till att de i dag regionalt uppdelade patologiavdelningarna ska hitta mer integrerade sätt att arbeta över geografiska gränser.

Sectra kommer bidra till projektet med sin leverantörsneutrala plattform för AI, där IT-lösningar för att granska och hantera medicinska bilder (Sectra PACS och Sectra VNA) är centrala komponenter.

Sectra kommer också lösa integrationer mellan skannrar och informationssystem (Laboratory Information Management System). Utöver det kommer Sectras lösning för att effektivt och säkert dela medicinska bilder bidra till ett nationellt delningsnätverk inom patologi. Det gör det möjligt att dela digitala patologibilder mellan sjukhus över hela Storbritannien och för patienter att få en ny medicinsk bedömning från vart som helst i landet.

– Sectra har lång erfarenhet av plattformar för bildhantering och av att hantera stora mängder data. Vi är stolta över att få möjligheten att använda och dela med oss av den erfarenheten i ett så spännande projekt som detta. Sectras leverantörsneutrala produktstrategi och erfarenhet av att integrera tredjepartslösningar kommer göra det möjligt för mindre AI-företag att enklare implementera sina verktyg i en klinisk miljö samt få tillgång till stora mängder träningsdata. Denna typ av samarbete är av yttersta vikt för att lyckas med implementering av AI-teknologi som verkligen gör skillnad för diagnostiken, säger Jane Rendall, vd för Sectra i Storbritannien.

Darren Treanor, patolog på University of Leeds och Leeds Teaching Hospitals NHS Trust säger;

– Digital patologi är en teknologi med otroligt stor potential att förbättra sjukvården. Den här nya sammanslutningen kommer göra det möjligt för oss att hjälpa patienter i hela regionen och skapa en plattform där vi kan utveckla AI-verktyg för patologi som kan användas världen över.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>