Hem NYHETER Industrifonden och NordicNinja leder serie A-runda om 40 MSEK i Combinostics för att stötta tidig diagnostik av Alzheimer

Industrifonden och NordicNinja leder serie A-runda om 40 MSEK i Combinostics för att stötta tidig diagnostik av Alzheimer

Publicerat av: Redaktionen

Det nya kapitalet ska användas till Combinostics expansion till USA och Asien.

Industrifonden och NordicNinja leder serie A-runda om 40 MSEK i Combinostics för att stötta tidig diagnostik av Alzheimer 3Befintliga ängelinvesterare deltar i rundan.

Industrifonden meddelar idag att de är huvudfinansiär i en serie A-runda om 40 MSEK i finländska health tech pionjären Combioniostics. Nordisk-japanska venture capital-fonden NordicNinja deltar i rundan tillsammans med befintliga ängelinvesterare. Det nya kapitalet möjliggör för Combinostics att expandera med sin mjukvara för tidig diagnostik av Alzheimer, till både USA och Asien.

“Jag vill tacka Industrifonden och NordicNinja samt våra ängelinvesterare för visat förtroende för Combinostics. Industrifonden har lång erfarenhet att stötta unga företag på sina expansionsresor och NordicNinja har starka band med Asien, särskilt med Japan, som är en viktig marknad för vår teknik.“

“Vi kommer att använda den här investering för att öka FoU samt att bygga vår amerikanska verksamhet och expandera i Asien. Vi har för närvarande en partner som arbetar med myndighetsgodkännande i Japan, och vi letar efter en partner i Kina”, säger Lennart Thurfjell, VD för Combinostics.

I dagsläget finns det inga effektiva behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers men diagnos i tidigt skede kombinerat med symtomatisk behandling och ändrad livsstil kan innebära avgörande skillnader för livskvaliteten hos patienter. En utmaning i arbetet med att diagnostisera neurodegenerativa sjukdomar är den stora mängden data från olika diagnostiska källor och att kunna tolka all information och korrekt identifiera orsakerna till olika symtom och tillstånd. Combinostics mjukvara  cNeuro® ger en intuitiv och holistisk bild av patientens data och pekar på mönster som passar mot en viss diagnos. På så vis möjliggörs tidig diagnostik.

För Industrifonden representerar investeringen i Combinostics ytterligare ett steg för långsiktiga engagemang för innovation inom digital hälsa och sjukvård.

“Combionostics är en del av en våg av nystartade företag som förbättrar sjukvårdssystem globalt genom att bygga kategoriledande produkter som förbättrar patienters hälsa. Combinostics har byggt en produktplattform på banbrytande forskning som kommer att förbättra beslutsfattandet hos neurologer över hela världen. Genom att kombinera alla relevanta biomarkörer med avancerad kvantifiering av bilddiagnostik av hjärnan, gör deras plattform det möjligt att förbättra diagnostisk noggrannhet och därmed val av behandlingsmetod, vilket leder till förbättrad hälsa hos neurologipatienter,” säger Patrik Sobocki, ansvarig investerare på Industrifonden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>