Hem NYHETER Inga fler smittade på Eslövs kommuns äldreboenden

Inga fler smittade på Eslövs kommuns äldreboenden

Publicerat av: Redaktionen

Första omgången provsvar från äldreboendet Solhällan i Eslöv har nu kommit och visar att ingen ytterligare boende har smittats av covid-19.

Inga fler smittade på Eslövs kommuns äldreboenden 3Samtliga 20 brukare kommer att testas ytterligare en gång enligt rutinen. En viss tid måste gå mellan provtagningarna.

De två avdelningarna på Solhällan är fortsatt isolerade i väntan på det slutliga testresultatet.

De tre brukare som tidigare konstaterats smittade med covid-19 vårdas fortfarande på lasarettet i Lund respektive på den kohortavdelning i Eslöv som enbart tar emot smittade patienter. Patienterna vårdas på kohortavdelningen så länge de anses ha smittan och flyttar därefter tillbaka till sitt ordinarie boende eller till sitt äldreboende.

Följer Smittskydd Skånes regler

Totalt har sex i personalen testats positivt för covid-19. Samtliga är isolerade i sina hem i enlighet med Smittskydd Skånes regler.

– Vi har fortsatt en nära dialog med Region Skånes Vårdhygien och Smittskydd och följer naturligtvis alla regler och rekommendationer, säger Josef Johansson förvaltningschef för Vård och Omsorg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>