Hem NYHETER Inloggning med lösenord och SMS tas bort från 1177 Vårdguidens e-tjänster

Inloggning med lösenord och SMS tas bort från 1177 Vårdguidens e-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Den 3 december 2019 tas inloggning via lösenord och SMS i 1177 Vårdguidens e‑tjänster bort.

Inloggning med lösenord och SMS tas bort från 1177 Vårdguidens e-tjänster 3Kraven på säkerhet i samhällets digitala tjänster höjs successivt och den aktuella inloggningsmetoden behöver tas bort för att säkerställa ett fullgott skydd av invånares personuppgifter.

Det är en mycket liten andel invånare som fortfarande loggar in med lösenord och SMS – i september i år gjordes 0,6 procent av alla inloggningar i Västerbotten med den metoden – och andelen minskar hela tiden. De som använder lösenord och SMS hänvisas att från och med 3 december i stället använda e-legitimation, i nuläget BankID.

– Det är ett nationellt beslut som innebär att säkerheten förstärks och vi jobbar för nå ut med information till de som berörs av att inloggningsmetoden tas bort, säger Victoria Rolandsson, kommunikatör för 1177 Vårdguidens e-tjänster på Region Västerbotten.

Kommande ombudsfunktion i 1177 Vårdguidens e-tjänster

I början av 2020 införs en ny ombudsfunktion som gör det möjligt att agera ombud i e-tjänsterna åt en annan vuxen person. Det pågår också en utredning kring en lösning för inloggning för att möta behovet för de personer som inte alls kan få ett BankID.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>