InterSystems journalsystem bäst i internationell jämförelse
Hem NYHETER InterSystems journalsystem bäst i internationell jämförelse

InterSystems journalsystem bäst i internationell jämförelse

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad har InterSystems journalsystem TrakCare erhållit utmärkelsen Best in KLAS.

TrakCare utses också för första gången även till bästa system för InterSystems journalsystem bäst i internationell jämförelse 2patientadministration.

Det globala forsknings och analysföretaget KLAS utvärderar årligen IT-system inom sjukvården. Utmärkelsen ”Best in KLAS” uppmärksammar IT-lösningar som uppvisat stora operativa och kliniska fördelar för sjukvårdsorganisationerna.

– KLAS-rapporten baseras på oberoende kundmätningar och är en väldigt viktig kvalitetsstämpel i branschen. Användarvänlighet är A och O när det handlar om IT-system i sjukvården och att vi behåller vår position från förra året visar att TrakCare har ett högt förtroende hos våra kunder runt om i världen säger Katrin Nerhag, försäljningschef InterSystems i Skandinavien.

TrakCare är ett enhetligt system för journalhantering och patientadministration baserad på InterSystems plattform HealthShare, en interoperabilitetsplattform som kan samla och analysera all patientdata som olika sjukvårdssystem genererar. TrakCare används idag hos sjukvårdsorganisationer i 25 länder, bland annat Frankrike, Italien och Skottland.

– Sverige genomför de största IT-upphandlingarna på 20 år inom hälso- sjukvårdsområdet och många aktörer vill vara med och bidra till moderniseringen och effektiviseringen av morgondagens sjukvård. Som utmanare på den svenska marknaden är utmärkelsen ett viktigt kvitto på att InterSystems är en etablerad aktör med lösningar som underlättar vardagen på sjukhus runt om i världen, säger Katrin Nerhag

KLAS-rapporten utvärderar bland annat vårdgivarnas upplevelse av implementering, support, lösningarnas funktionalitet och kvalitet, användarvänlighet, prestanda och interoperabilitet Rapporten baseras på enkätundersökningar från sjukvårdsorganisationer utanför den amerikanska marknaden.

Utvärderingen är uppdelad i tre olika klasser: EMR (journalsystem), PAS (System för patientadministration) och PACS (bildarkiv och kommunikationssystem).

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>