Hem HÄLSA IVC Evidensia skickar veterinärhjälp till brandkatastrofen i Australien

IVC Evidensia skickar veterinärhjälp till brandkatastrofen i Australien

Publicerat av: Redaktionen

Veterinärer och djursjukskötare från IVC Evidensia kommer åka till Australien för att bistå i vården av brandskadade djur.

IVC Evidensia skickar veterinärhjälp till brandkatastrofen i Australien 3Rapporterna från Australiens pågående brandkatastrof berör och alla som värnar om djuren reagerar extra starkt på de katastrofala, tragiska följderna för djurlivet.

Därför har IVC Evidensia, där Evidensia Djursjukvård ingår, beslutat sig för att gemensamt gå ihop och hjälpa genom att skicka veterinärer och djursjukskötare till Australien.

– Det bästa sättet vi kan bidra på är att erbjuda vår kompetens och vara fysiskt närvarande där det händer. Därför kommer vi finansiera ett team med veterinärer och djursjukskötare som arbetar i Australien minst fyra veckor i taget. Vi anser att det är enda rätta gensvaret från Europas ledande djursjukvårdkedja, säger David Hillier, IVC Evidensias vd.

Sommaren i Australien fortsätter i ytterligare fyra månader. Det innebär att bränderna sannolikt kommer att fortgå, så insatsen beräknas fortlöpa till i slutet av 2020. Koordinationen av djursjukvårdspersonal från IVC Evidensia sker i samarbete med företagets australienska kontakter för att garantera den mest passande hjälpen över hela perioden.

IVC Evidensia uppmanar nu sina veterinärer och djursjukskötare, i samtliga länder, att anmäla sig för att delta i hjälparbetet. Dessa kan hjälpa till där det behövs ytterligare kapacitet – exempelvis genom att verka i frontlinjen eller avlasta djursjukvårdpersonal på lokala veterinärkliniker, så de i större utsträckning kan medverka i räddningsinsatserna ute på fältet.

– Vår uppgift och vardag består av att ta hand om och ge djuren den vård de behöver. När en sådan här katastrof inträffar kan vi inte bara stå och titta på, bara för att det händer på andra sidan jorden, säger Evidensia Sveriges vd Johan Wiklund.

Genom veterinärvård kan IVC Evidensia ge sitt bidrag till att lindra de drabbade djurens lidande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>