Jontefonden är en del av Unga Vuxna-mottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Hem HÄLSA Jontefonden är en del av Unga Vuxna-mottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg

Jontefonden är en del av Unga Vuxna-mottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

När eventet Unga Vuxna-mottagning arrangeras på Sahlgrenska Universitetssjukhus den 25 april kommer unga, vuxna transplanterade gemensamt samla kraft.

På plats finns Jontefonden, dietister och fysioterapeuter men också Agnes Hultberg som kommer dela med sig om livet och vägen framåt som trippelt levertransplanterad.

Unga Vuxna-mottagning arrangeras varje år på Sahlgrenska Universitetssjukhusets Transplantationscentrum.

Den 25 april samlas ett antal organtransplanterade 18–25 åringar för en dag fylld av undersökningar, aktiviteter, samtal och föreläsningar för att tillsammans dela kraft, glädje och tröst.

– Dagen då ett barn fyller 18 år, övergår vården till vuxensjukvården och man förväntas själv ta ansvar över sin hälsa och söka vård när det behövs. Det finns mycket kraft att hämta från andra som befinner sig i liknande livssituation som en själv.
– Många står inför en utmanande framtid präglad av sjukdom och hälsorisker. Av den anledningen är dessa mottagningar viktiga, för att hitta kraft och inspireras av varandras livshistorier, säger Gunilla Ivarsson, generalsekreterare på Jontefonden.

Livet som transplanterad är många gånger svårt och i gruppen Unga Vuxna står alla inför liknande livssituation med omfattande hälsorisker där det är betydligt vanligare att man av olika skäl inte klarar av att följa den medicinska behandlingen.

På plats kommer Agnes Hultberg att dela med sig om livet och vägen framåt som trippelt levertransplanterad. Jontefonden, stiftelsen som dagligen arbetar med samtalsstöd, gemenskap och sociala aktiviteter för över 250 organtransplanterade unga och deras familjer, ser fram emot en dag fylld av möten och erfarenhetsbyten.

Jontefonden är en del av Unga Vuxna-mottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

– Det går inte att nog understryka hur viktiga dagar som dessa är för unga som befinner sig i liknande livssituationer. Vi är glada över att få vara en del av så många fina och inspirerande mottagningar, avslutar Gunilla Ivarsson.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>